Nymburský rozehrávač Eduard Kotásek zakončuje při MČR do 19 let na koš pražské...

Nymburský rozehrávač Eduard Kotásek zakončuje při MČR do 19 let na koš pražské GBA. | foto: ČEZ Basketball Nymburk

Svitavy lovily u mistrů, rozehrávač Kotásek však bude pendlovat

  • 1
Prostoru nejspíše nedostane tolik, což je ovšem daň za jeho nízký věk. V novém rozehrávači Eduardu Kotáskovi však vedení basketbalistů Svitav vidí potenciál, a proto s mládežnickým reprezentantem uzavřelo tříletou smlouvu.

„Eda Kotásek patří k velmi nadějným rozehrávačům mladé, nastupující generace. Již za mého působení v Nymburce jsem si jej vytáhl z kategorie kadetů do juniorů a z juniorů do B týmu mužů,“ prohlásil na adresu devatenáctiletého talentu kouč Turů Lubomír Růžička.

V týmu rezervy dlouhodobých hegemonů z Nymburka bude Kotásek střídavě hostovat i nadále, což mu má dle slov trenéra jedině pomoci.

„Naším cílem je si hráče vychovat do rolí, které jej čekají ve střednědobém horizontu,“ podotkl Růžička, jenž si přeje, aby byl přechod Kotáska do seniorské kategorie plynulý.

Dle dosavadních zkušeností si na něm Růžička cení schopnosti tvořit hru, řídit tým a snahy o agresivní přístup. „Jeho obranná činnost je příkladná. Největší devízou Edovy hry je jeho nesporná herní inteligence,“ dodal kouč Turů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž