Damian Lillard (vlevo) z Portlandu gratuluje k postupu Stephenu Currymu z...

Damian Lillard (vlevo) z Portlandu gratuluje k postupu Stephenu Currymu z Golden State. | foto: Troy Wayrynen-USA TODAY SportsReuters

Curry počítá s účastí v olympijském Tokiu, o místo si řekl také Lillard

  • 14
Americká basketbalová hvězda Stephen Curry počítá pro příští rok se startem na olympijských hrách v Tokiu. Trojnásobného vítěze NBA, jenž stejně jako řada dalších velkých jmen chyběl v týmu USA na letošním mistrovství světa v Číně, by čekala pod pěti kruhy premiéra.

„Takový je plán. Musím to ale zaklepat na dřevo, aby ho nenarušilo žádné zranění a podobné věci,“ řekl rozehrávač Golden State Warriors v rozhovoru pro ESPN.

„V olympijském týmu jsem nikdy nebyl. Byl jsem dvakrát na mistrovství světa v týmu, který získal zlato. Olympiáda je zkušenost, kterou chci zažít. Příští rok se doufám dočkám,“ dodal.

Jedenatřicetiletý Stephen Curry slavil s americkým týmem titul mistra světa v roce 2010 a 2014. Start na šampionátu v Číně předem vyloučil stejně jako například LeBron James.

Z nominace trenéra Gregga Popoviche se pak postupně omlouvaly další hvězdy.

Výběr USA, který ve skupině hrál i s českou reprezentací, nakonec na turnaji obsadil až sedmé místo, což byl jeho nejhorší výsledek v historii.

O pozici ve výběru si už řekl také další hvězdný rozehrávač Damian Lillard z Portlandu. Pro něj by se jednalo o reprezentační premiéru.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž