Ondřej Balvín v dresu Bilbaa při trestném hodu | foto: Archiv O. Balvína

Španělská vize: basketbalová liga by vyvrcholila turnajovým způsobem

  • 0
Dvanáct týmů španělské basketbalové ligy - včetně Zaragozy s Vítem Krejčím, Bilbaa s Ondřejem Balvínem a Andorry s Davidem Jelínkem - se může chystat na netypický vrchol ročníku. Vedení jedné z nejkvalitnějších evropských soutěží plánuje dohrát sezonu turnajovým způsobem na dosud neupřesněném místě.

Liga ACB je kvůli koronavirové pandemii od března přerušena a v pondělí se všech 18 klubů dohodlo na předčasném ukončení základní části s tím, že ze soutěže nikdo nesestoupí.

Pokud to zdravotní situace dovolí, mělo by se 12 nejlepších celků podle aktuální tabulky střetnout o konečné pořadí na dvoutýdenním turnaji.

„Myslím, že tohle není nejšťastnější rozhodnutí,“ řekl v nahrávce pro média Balvín. Vedení ligy si totiž podle něj zahrává se zdravím hráčů. „Když neprodlouží karanténu, tak budeme dva měsíce doma. A hned na to po krátké přípravě odehrát v rychlém sledu pět zápasů je docela slušný maso,“ dodal.

Vít Krejčí ze Zaragozy v duelu s Dijonem

O dějišti turnaje ještě nebylo rozhodnuto, jako o hostitelích se zatím mluví o Kanárských ostrovech (zájem má Balvínův bývalý klub Gran Canaria) a Andoře. O tom, zda se turnaj skutečně uskuteční, chce vedení ligy rozhodnout nejpozději do konce května. Sezona by měla skončit nejpozději 31. července.

„Zatím se nejvíc mluvilo o Kanarských ostrovech, protože tam je situace nejklidnější,“ uvedl Balvín. „Ale nevím, jestli je to nejlepší místo, protože se tam musí cestovat a to už je zase další komplikace. Nebude snadné najít místo, které bude vyhovovat všem týmům,“ prohlásil.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž