Tatsiana Lichtarovičová (vlevo) a Amanda Kemežysová z Kaunasu se pokoušejí...

Tatsiana Lichtarovičová (vlevo) a Amanda Kemežysová z Kaunasu se pokoušejí zastavit DeLishu Miltonovou-Jonesovou z USK Praha. | foto: ČTK

S posilou. Hradecké basketbalistky doplní běloruská reprezentantka

  • 0
Už s Tatsianou Lichtarovičovou, šestadvacetiletou reprezentantkou Běloruska, vyrazí basketbalistky hradeckého Sokola do sobotního šlágru Ženské basketbalové ligy proti USK Praha.

„Jde o velmi kvalitní hráčku, kterou jsme získali hlavně proto, že jsme měli potíže z úzkým kádrem. Poté co skončila Samková, jsme byli v Ostravě v devíti,“ vysvětlil manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník.

Lichtarovičová patří ke stabilním hráčkám běloruské reprezentace, za kterou hrála jak před šesti lety na olympijských hrách, tak letos na mistrovství světa, kde v zápase s Čínou nastřílela dvacet bodů. O jejích kvalitách svědčí i to, že v minulé sezoně oblékala dres francouzského klubu Tarbes.

Hradec ji angažoval i proto, že kvůli zranění přišel na celou sezonu o Michaelu Starou, jež čeká na operaci kolena.

„Sice vyznáváme filozofii hrát s českými hráčkami, ale po zranění Michaely Staré nebyla na českém trhu adekvátní náhrada,“ konstatoval manažer. S Lichtarovičovou se domluvil na působení v Hradci do konce sezony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž