Romana Ptáčková hovoří během oddechového času k basketbalistkám Hradce Králové.

Romana Ptáčková hovoří během oddechového času k basketbalistkám Hradce Králové. | foto: ČBF / Pavel Netolička

Hradecké basketbalistky cítí velkou šanci zvednout nad hlavu pohár

  • 0
Dobrá forma, kompletní kádr a neúčast obhájkyň. Tyto tři příznivé okolnosti poženou na přelomu týdne basketbalistky Sokola ZVUS Hradec Králové za vidinou historicky prvního triumfu v domácí pohárové soutěži.

Finálový turnaj čtyř nejlepších družstev se bude hrát v Karlových Varech, v neděli jsou na programu semifinálové duely, v pondělí zápasy o umístění. Vedle Lvic se ho zúčastní Valosun Brno, Nymburk a domácí Karlovy Vary.

Mezi čtveřicí, která si do Final Four vybojovala postup, nebudou hráčky mistrovského USK Praha, nejen české, ale i evropské šampionky z minulého roku se totiž v této sezoně domácí pohárové soutěže neúčastní. Právě tato okolnost dává šanci dalším.

„Šance je to určitě velká, ale takhle uvažují i všichni ostatní, hlavně Valosun a Nymburk, všechny týmy budou nažhavené, bude to hodně zajímavý turnaj, “ uvedl manažer hradeckého klubu Miroslav Volejník.

S brněnským Valosunem se Hradec utká v neděli odpoledne v semifinále. Měřeno ligovou optikou jde o duel třetího týmu tabulky (Hradec) s pátým, které dělí jen dvě výhry.

„Je to těžký soupeř, ale v poslední době si na něj věříme,“ poznamenal Volejník.

Hradec brněnského soupeře v této sezoně dvakrát porazil, naposledy před reprezentační přestávkou, která začala před dvěma týdny. V minulé sezoně nad ním vyhrál i v duelu o pohárový bronz. Právě tehdy byly Lvice blízko k první účasti ve finále, když v semifinále prohrály se Žabinami Brno jen o dva body.

Do Karlových Varů vyrazí družstvo trenérky Romany Ptáčkové kompletní, v tuto chvíli nemá žádná hráčka zdravotní problémy. „Je to příjemné i vzhledem k blížícímu se závěru ligové soutěže,“ uvedl Volejník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž