Coby White (0) z Chicaga se řítí kolem Edmonda Sumnera z Indiany.

Coby White (0) z Chicaga se řítí kolem Edmonda Sumnera z Indiany. | foto: AP

Satoranský dostal volno, jeho mladičký rival střelecky zazářil

  • 5
Chicago Bulls prohráli i třetí přípravný zápas před novou sezonou NBA, na hřišti Indiany v pátek podlehli 87:105. Český basketbalista Tomáš Satoranský po úvodních dvou vystoupeních v dresu Bulls po červencovém příchodu z Washingtonu tentokrát zůstal mezi odpočívajícími hráči.

Vedle Satoranského nezasáhly do utkání ani další opory Chicaga - Zach LaVine, Otto Porter Jr., Thaddeus Young či Lauri Markkanen. 

Prohře nezabránil devatenáctiletý rozehrávač Coby White, který se blýskl 24 body a osmi doskoky. Nejlepším střelcem vítězů byl T. J. Warren se 17 body.

Sedmadvacetiletý Satoranský v pondělí při debutu za Bulls při domácí prohře s Milwaukee (112:122) odehrál jako náhradník 22 minut, připsal si dva body a dvě asistence. 

Týmovou statistiku ovládl se sedmi doskoky i s pěti získanými míči.

Coby White proti Indianě:

Ve středu opět před vlastním publikem při porážce s New Orleans 125:127 nastoupil v základní pětce a za 20 minut na hřišti nasbíral jedenáct bodů, osm asistencí a pět doskoků.

Čtvrtý z pěti přípravných duelů čeká Chicago v neděli na hřišti úřadujícího šampiona Toronta a generálka potom ve čtvrtek doma proti Atlantě. Do sezony vstoupí Bulls ve středu 23. října v Charlotte.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž