Brook Lopez z Milwaukee slaví trojku.

Brook Lopez z Milwaukee slaví trojku. | foto: Greg M. Cooper-USA TODAY SportsReuters

Tady jsme doma. Lopezové, dvě obří děti zamilované do Disneyho světa

  • 0
Pro někoho je izolace v bublině NBA v komplexu uvnitř Disney Worldu zatěžkávací zkouškou. Pro jiného jde ovšem o splnění životního snu. Basketbalová dvojčata Brook a Robin Lopezovi, momentálně hájící barvy Milwaukee Bucks, jsou doslova největšími fanoušky nejameričtějšího zábavního parku.

Ačkoliv oba pivoti měří 213 centimetrů a letos oslavili už dvaatřicáté narozeniny, magické království Walta Disneyho pro ně stále zůstává tím nejkrásnějším místem na zemi. Po přesunu NBA do Disney areálu tak oba bratři mají to nejlepší z obou světů.

Brook i Robin jsou vyhlášenými experty na zábavní parky. O minutu starší Brook je miluje natolik, že si v areálu Walt Disney World na prosluněné Floridě dokonce v roce 2018 koupil dům.

Robin a Brook Lopezovi dětskou zábavu rozhodně nekazí:

„Vždycky budu ten kluk, který miluje Disney World,“ nechal se slyšet Brook Lopez. „Když jsem vyrůstal, pravidelně jsme tam chodili. V létě a mimo sezonu si sem teď můžu chodit, jak chci. Je skvělé tu mít dům,“ promluvil jak z reklamy.

Pokud zrovna jejich Milwaukee hrálo v Orlandu, bratři neváhali a pozápasový volný den využili k návštěvě parku.

Jednovaječná dvojčata Brook (uprostřed) a Robin Lopezové se navenek ráda liší, ale jeden bez druhého nedají ránu. Na cestě před kamery pořadu Jimmy Kimmel Live.

Jelikož Brook v komplexu už napůl bydlí, stěhování do Orlanda pro něj nebylo ničím zvláštním. 

Jakmile NBA začala uvažovat o dohrání letošního ročníku v Disney Worldu, Robin ihned přišel s tipy na nejlepší ubytování.

Po oficiálním oznámení restartu se Brook i Robin radovali, úsměv jim ale dlouho nevydržel. Vedení ligy záhy oznámilo, že všichni hráči i s doprovodem budou bydlet v bublině - nikdo tak nebude mít šanci pohybovat se mimo část areálu, kterou má pod palcem NBA. Brook tak nemá dovoleno zdržovat se ani ve svém vlastním domě.

Svou lásku pro adrenalinové atrakce dvojčata demonstrují i činy - v prosinci 2019 letěla přes polovinu Spojených států jen proto, aby byla mezi prvními návštěvníky zbrusu nové Star Wars atrakce.

Asi není velkým překvapením, že oba pivoti mají do parku celoroční permanentku. Na novinku ohledně zákazu vstupu hráčů do Disney Worldu Robin s náznakem nevole napsal, že „jeho permanentka je platná celý rok a nejsou v ní žádné výjimky“. 

Ještě chvíli to vypadalo, že situace kolem bezpečnostních opatření nebude tolik vážná. Po zveřejnění pravidel, po povinné karanténě a pravidelném testování si ale bratři uvědomili, že jejich letošní zážitek z návštěvy parku bude diametrálně odlišný od toho, na co jsou zvyklí. 

Jelikož je ale magické království hned za rohem, Brook to musel přece jen zkusit a postavil komisaře NBA Adama Silvera před pořádnou výzvu. „Uvidíme, jak dlouho se povede Adamovi udržet mě a Robina od návštěvy parku,“ napsal na Twitter.

Vypadalo to, že si Lopezovi budou muset adrenalinové atrakce užívat tajně, ačkoliv by nejspíš nebylo obtížné vyčnívající dlouhány odhalit. Životní sen se jim ale nakonec splnil. Vedení ligy se s provozovateli Disney Worldu dohodlo na termínech, ve kterých se budou moci do parku vypravit samotní hráči, jejich doprovod a zaměstnanci NBA sídlící v bublině. 

Týmy a hráči budou mít dovoleno zarezervovat si konkrétní atrakce, které poté soukromě navštíví.

„Budeme tam tak často, jak jen to půjde,“ neskrýval své dětské nadšení Robin. „Už se nemůžu dočkat, až budeme zpátky. Uvidíme se tam!“ uzavřel Brook.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž