Robert Covington z Philadelphie se zranil v zápase s Clevelandem.

Robert Covington z Philadelphie se zranil v zápase s Clevelandem. | foto: AP

Kříž s Covingtonem. Záchranný skok skončil zraněním dobroděje

  • 1
Někdy i ty nejlepší úmysly skončí špatně a jsou odměněny pouze bolestí. Své o tom po sobotním zápasu NBA ví americký basketbalista Robert Covington. Jeho záchranná mise plavmo za balonem mu totiž přinesla zranění.

Šestadvacetiletý Covington převedl v zápase své Philadelphie v Clevelandu ukázkovou bojovnost. Minutu a šest sekund před koncem skočil po míči putujícím do hlediště, aby ho zachránil ve hře.

Tyto kousky jsou oceňované publikem, spoluhráči i trenéry, avšak mohou být i nebezpečné a 206 centimetrů měřící křídelník je toho nejčerstvějším důkazem.

Zásah se mu nezdařil, míče se zmocnil soupeř, který přesilovku pět na čtyři využil ke zvýšení na 101:98.

A co je horší, Covington se při dopadu do prostoru vedle clevelandské lavičky zranil.

Ze hřiště mu museli pomoci spoluhráči a philadelphský trenér Brett Brown předpokládá, že o vyhlášeného střelce kvůli problému se zády načas přijde.

Po předčasném odchodu autora 19 zápasových bodů, šesti doskoků a čtyř zisků se už Sixers nedokázali bodově prosadit a zápas dokráčel ke konečnému skóre 98:105.

Covingtonova bojovnost, která skončila zraněním:

Covingtonova očekávaná absence teď bude cítit dvojnásob. 

Sixers v posledních dnech přišli o zraněného rozehrávače T. J. McConnella, potíže s okem má křídelník Dario Šarič, po výměně odešli do Brooklynu další křídelník Nik Stauskas a pivot Jahlil Okafor (naopak se k týmu připojil jiný podkošový hráč Trevor Booker). Některé zápasy preventivně vynechává hlavní podkošová hvězda týmu Joel Embiid.

Přidejme k nim ještě dlouhodobě zraněnou jedničku letošního draftu Markelleho Fultze a dalšího léčícího se mladíka Justina Andersona. Jeden z týmů s nejvýraznějším zlepšením náhle vypadá také jako kandidát na největšího smolaře.

Skoky do hlediště ovšem někdy končí úsměvem. Nedávno se o jeden moment s happy endem postaral Covingtonův spoluhráč Jerryd Bayless, když v domácím duelu s LA Lakers skončil na klíně dvojice fanoušků v první řadě a ještě stihl polít sebe i celé okolí.

08.prosince 2017 v 03:14, příspěvek archivován: 10.prosince 2017 v 17:18

VIDEO: Perks of having courtside seats ?? #ThisIsWhyWePlay https://t.co/b0fipJWMXJ

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

Perks of having courtside seats #ThisIsWhyWePlay https://t.co/b0fipJWMXJ


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž