Rasual Butler a Leah LaBelle jako hosté NBA Awards

Rasual Butler a Leah LaBelle jako hosté NBA Awards | foto: AP

Tragický skon basketbalisty Butlera, sebe i manželku zabil při autonehodě

  • 7
Tragická dopravní nehoda v centru Los Angeles stála život Rasuala Butlera. Nedávný basketbalista NBA zemřel v nedožitých devětatřiceti letech. Spolu s Butlerem seděla v autě i jeho o osm let mladší manželka Leah LaBelle Vladowská - a ani ona nehodu nepřežila. Ve Spojených státech měla úspěšnou pěveckou kariéru, proslavila ji soutěž American Idol.

Za mrtvé byli slavní manželé prohlášeni ve středu kolem půl třetí ráno. 

Jejich range rover při divoké jízdě proboural několik značek, urazil kus zdi a následně skončil na parkovišti. Snad by výsledky pitvy mohly prozradit více informací ohledně příčiny nehody.

Butler patřil ke spolehlivým, i když nikterak hvězdným mužům v NBA. Odehrál třináct sezon za osm různých klubů. Jeho kariérní průměry dosahují na osm bodů a tři doskoky na utkání. Naposledy v nejlepší lize světa působil v sezoně 2015/16, když nastupoval za San Antonio.

Obdiv fanoušků Butler nesklízel, ovšem o to oblíbenější byl u spoluhráčů - jako parťák vždy ochotný poradit, podpořit nebo pomoct.

Vedení NBA vydalo prohlášení, podle kterého byl Butler pravým profesionálem, příkladný přístup mu umožnil dlouholetou kariéru.

Butlera si v druhém kole draftu 2002 vybralo Miami, odtud odešel po třech letech do New Orleans, následně Los Angeles Clippers prožil svá nejlepší léta. 

Druhou polovinu basketbalové cesty strávil v Chicagu, Torontu, Indianě, Washingtonu a v San Antoniu. O místo na soupisce Minnesoty před dvěma lety bojoval marně. Letos v létě se zapojil do ligy Big3.

Po zprávě o Butlerově smrti se na Twitteru objevila spousta kondolencí od bývalých spoluhráčů, trenérů a dalších osobností kolem ligy, mimo jiné od Kobeho Bryanta, Paula Pierce nebo Dwyane Wadea.

31.ledna 2018 v 21:44, příspěvek archivován: 01.února 2018 v 19:30

Rest In Peace my brother #RasualButler

31.ledna 2018 v 19:57, příspěvek archivován: 01.února 2018 v 19:30

So sad this morning to here about my friend and teammate RIP Rasual Butler appreciate the people around u because u never kno

Prezident miamského klubu Pat Riley nazval Rasuala Butlera jedním z nejlepších lidí, které kdy potkal.

„Byl to můj nejoblíbenější hráč a tím mluvím za všechny v organizaci Heat,“ dodal miamský trenér Erik Spoelstra, který v době Butlerova působení byl jedním z asistentů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž