Pardubický pivot Radek Nečas (v bílém) vyrazil míč Romanu Markovi ze Svitav....

Pardubický pivot Radek Nečas (v bílém) vyrazil míč Romanu Markovi ze Svitav. Sleduje je Šimon Puršl. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Semifinále s Děčínem? Jsme poučení z ligy, tvrdí pardubický Nečas

  • 1
Pardubičtí basketbalisté předloni celému Českému poháru vládli a i letos berou soutěž velice prestižně. „Je to jeden z dalších cílů v probíhající sezoně. Prvním z nich byl postup ve FIBA Europe Cupu, což se nepodařilo, takže na řadě je tento turnaj,“ nezastírá Radek Nečas, pivot pardubické Beksy.

V očích pardubických basketbalistů jde sice o velmi důležitý víkend, ale nijak zvlášť se na něj nechystají.

„Příprava je stejná jako na kterýkoliv jiný zápas. Týmy na turnaji navíc nemáme moc čím překvapit. Hráli jsme spolu už tolikrát, že bude záležet jen na aktuální formě. Doufám, že ji budeme mít nejlepší ze všech,“ přeje si Nečas.

Beksa celý program víkendového Final Four ve Svitavách otevře v sobotu v 15 hodin s Děčínem.

„Budou hrát pořád stejným způsobem, jejich tým se prakticky vůbec nezměnil. Je pouze na nás, jestli budeme chtít hrát basket, nebo se přizpůsobíme tvrdé děčínské hře,“ uvažuje Nečas.

Děčín patří k nepříjemným soupeřům. Bilance vzájemných zápasů těchto dvou týmů rozhodně ve prospěch Pardubic nevyznívá.

„To je pravda, ale jak jsem říkal: rozhodovat bude jen a jen současné rozpoložení a připravenost jednotlivých týmů. Víme, jakých chyb jsme se v předchozích utkáních s Děčínem dopustili. Budeme se jich snažit vyvarovat a doufám, že zápas dovedeme do vítězného konce,“ přeje si pardubický kapitán.

Beksa v závěru základní části neměla žádné starosti s postupem do skupiny A1, bojovala pouze o co největší náskok před ostatními. 

V posledním zápase si navíc její hráči s chutí zastříleli proti Kolínu, který porazili vysoko 117:78.

V tu chvíli však Nečas myšlenky na Final Four ještě neměl. „Abych se přiznal, ani jsem si na to nevzpomněl - měli jsme v Kolíně úplně jiné starosti,“ říká.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž