Nymburský rozehrávač Eduard Kotásek (vpravo) faulovaný Jonášem Zajíčkem z GBA.

Nymburský rozehrávač Eduard Kotásek (vpravo) faulovaný Jonášem Zajíčkem z GBA. | foto: ČEZ Basketball Nymburk

Podívaná v první lize: po osmi minutách hry zbyl hostům jediný hráč

  • 18
Nepříliš inspirativní pokoukání nabídl nedělní prvoligový duel mezi záložním týmem basketbalového šampiona z Nymburku a akademií GBA. Diváci si „užili“ jen osm minut a dvanáct sekund. Pak musel být zápas ukončen, protože hostům z Prahy zbyl jen jeden hráč.

Výsledek nedohrané první čtvrtiny - 41:12 - se tím pádem shoduje i s konečným skóre zápasu sedmnáctého kola druhé nejvyšší soutěže.

Dějiny jednoho z nejkratších utkání na českých palubovkách tvořilo jen 13 košů, zato se dvaadvacetkrát pískal faul, z toho devatenáctkrát hostům. V průměru došlo na osobní chybu každých 22 sekund.

Už za sedm minut se GBA vyfauloval osmnáctiletý německý hráč Jannis Rothermel, po další minutě ho následovali šestnáctiletí Češi Kryštof Plavka a Jonáš Zajíček.

Tou dobou už byl zraněný osmnáctiletý ruský basketbalista Semjon Šestopal.

Jako poslední zbyl akademii rovněž osmnáctiletý Slovák Milan Janošov - a sám proti pěti už hrát nemohl ani teoreticky.

Utkání tím skončilo.

Ne snad, že by měli Pražané k dispozici všehovšudy jenom pět dorostenců. Jenže termín prvoligového zápasu s Nymburkem B kolidoval se začátkem amerického turné GBA a priorita byla jasná.

Od tohoto týdne se mladí basketbalisté z Get Better Academy včetně juniorského reprezentanta Marka Welsche, syna Petra Welsche a synovce Jiřího Welsche, či talentovaného Jakuba Dombeka budou ucházet o zámořská stipendia v týmech vysokoškolské soutěže NCAA. Duel první ligy byl obětován.

Hlavní opory GBA na pražském letišti před nedělním odletem do Spojených států:

28.ledna 2018 v 13:26, příspěvek archivován: 29.ledna 2018 v 17:20

Odlet na turnaj v USA! / Departure to the USA tournament! #goodluck #gba #gbacademy #4future https://t.co/E6ofUB5P55

Předčasný konec zápasu pro nedostatečný počet hráčů je událostí vzácnou, před čtyřmi lety na ni však došlo v Ženské basketbalové lize. Slavii tehdy zbyla jediná basketbalistka v duelu s Trutnovem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž