Prostějovští si svátků neužili, hrají v Brně

  • 1
Prostějov - Volno na Štěpána? Na to mohli basketbalisté Prostějova zapomenout. Už během druhého vánočního svátku se museli hlásit v domovském klubu, kde pro ně připravili hned dvě tréninkové jednotky. Důvodem je předehrávka 18. kola Mattoni NBL, ve které se dnes od 18 hodin představí v Brně.

"Jinak to nejde. Nemůžeme přece po pauze naskočit do zápasu rovnou z auta nebo letadla," vysvětlil zkrácené svátky trenér Miroslav Marko.

A opravdu. Všichni hráči byli v Prostějově podle plánu. I Rashaan Ames, který měl na návštěvu rodiny ve Spojených státech pouhých sedm dní.

"Přestávka sice nebyla dlouhá, ale věřím, že hráčům pomohla. Nejen k obnově fyzických sil," doufá Marko. "Pročistili si hlavy, přišli na jiné myšlenky. A teď se zase na basket těší."

Hráči Brna dirigovaní Štěpánem Vrublem na rozehrávce nebudou jednoduchým soupeřem. Kvalitu základní pětky uznává také Marko.

"Nesmíme nastoupit nesoustředění. Hráči Brna budou čekat na každé naše zaváhání," tvrdí kouč. "Přál bych si, aby žádné nepřišlo. Bude hodně záležet na výkonu naší základní sestavy. Pokud tu brněnskou uhoní, bude to dobré. Může to rozhodovat o výsledku."

Brňané střetnutím uzavírají těžkou prosincovou sérii se soupeři z horní poloviny tabulky. "I když jsme proti favoritům odehráli spoustu vydařených čtvrtin, na výhru to nestačilo," posteskl si kouč Zdeněk Hummel.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž