Prostějov chce odčinit výpadek

Prostějov - Předposlední tým basketbalové Mattoni NBL, Handicap Brno, je dnešním soupeřem prostějovských Orlů ve 14. soutěžním kole. Ambiciózní domácí výběr dostal v posledním utkání lekci od USK Praha a proti Brňanům nastoupí s cílem napravit si pošramocené sebevědomí.

Pouze pohled na tabulku ale podle trenéra Orlů Michala Pekárka vítězství nepřinese.

"Nečeká nás lehký soupeř. V poslední době jde pod novým trenérem Havlíkem herně nahoru, i když to zatím výsledky příliš nepřináší. Prohrává ale rozdílem jen několika málo bodů. Musíme si proto dát pozor," varuje kouč Hanáků.

Přesto v Prostějově počítají jedině s plným bodovým ziskem. Síla kádru i velké ambice velí Brno porazit. Navíc další domácí zaváhání si Orli nesmí dovolit.

"Nastoupíme maximálně koncentrovaní. Jsme v plné síle a musíme naše kvality potvrdit," říká Pekárek, který má k dispozici všechny hráče, i když někteří mají menší zdravotní potíže. S nachlazením zápolí například Korytek nebo Pumprla.

"To ale neberu. Pokud hráč neleží v posteli, je pro mě zdravý," odmítá možné absence trenér.

Případné vítězství by mělo dodat prostějovskému výběru víru ve vlastní síly. Zkušený kádr už několikrát překvapivě neuspěl a další ztráta by jej mohla ve vyrovnané tabulce posunout až na pátou pozici. Vedení klubu přitom už před sezonou deklarovalo cíl hrát finále ligy.

"Je na čase, aby se hráči vyvarovali zbytečných výpadků. Před posledním utkáním proti USK měli v hlavách osm výher v řadě. Na to doplatili. Nic takového se nesmí opakovat," uvědomuje si Pekárek.

Utkání začíná v hale prostějovského Sportcentra v 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž