Tomáš Satoranský z Washingtonu v přípravném utkání proti čínskému týmu...

Tomáš Satoranský z Washingtonu v přípravném utkání proti čínskému týmu Kuang-čou Long Lions. | foto: AP

Washington zakončil přípravu další výhrou, Satoranský hrál v základu

  • 12
Čtvrtým vítězstvím za sebou uzavřeli basketbalisté týmu Washington Wizards přípravu na NBA. Doma lehce porazili čínský celek Kuang-čou Long Lions 140:111 a v základní sestavě dostal šanci český rozehrávač Tomáš Satoranský. Za 12 minut stihl dva body a čtyři asistence.

Wizards šetřili většinu opor, John Wall a Bradley Beal do utkání nenastoupili a Satoranský se objevil v základu spolu s Austinem Riversem, Markieffem Morrisem, Ottem Porterem Jr. a Ianem Mahinmim.

Boj o minuty, rok třetí. Zlepšil jsem se, věří Satoranský

Na hřišti z nich vydržel jako jediný až do konce první čtvrtiny, pak už ale trenér Scott Brooks dával prostor hráčům širšího kádru, kteří bojují o místa na konečné soupisce, a základní sestavu do hry nevrátil.

Bývalý nymburský hráč Chasson Randle tak odehrál 21 minut a zaznamenal deset bodů. Nejlepším střelcem byl s 23 body Devin Robinson, pouze o dva body méně si připsal nováček Troy Brown Jr.

Hlavní střeleckou postavou zápasu byl však Marreese Speights. Bývalý pivot NBA za čínský celek nastřílel 41 bodů. Spotřeboval na to však 27 střeleckých pokusů, sedmnáctkrát vystřelil za tři body, sedmkrát se trefil.

Nová sezona NBA začne v noci z úterý na středu. Washington sehraje první zápas v pátek ve 2:00 SELČ proti Miami.

Sestřih zápasu Washington - Kuang-čou Long Lions:

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž