Pardubický rozehrávač Viktor Půlpán (bíločervená) se probíjí svitavskou obranou.

Pardubický rozehrávač Viktor Půlpán (bíločervená) se probíjí svitavskou obranou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Zápas pardubických basketbalistů s Ostravou zpříjemní koncert

  • 0
Již dříve se basketbaloví diváci v Pardubicích přesvědčili, že sport a klasická hudba jdou docela dobře dohromady. Dalším důkazem by mělo být dnešní utkání basketbalistů Pardubic s Ostravou (už od 15 hodin v Tipsport areně).

Ohraničí je společný koncert Komorní filharmonie Pardubice a Kyx Orchestra Chrudim, rozdělený do dvou částí. Chybět nebude ani klubová hymna v podání Dětského pěveckého sboru Zpěváčci, Kyx Orchestra se postará o přestávkový program. Basketbalisté navíc s pomocí muzikantů prospějí dobré věci - část výtěžku ze vstupného, z prodeje triček a samolepek s logem projektu „Hrajeme spolu za Pardubice“ bude věnována ve prospěch malé Elišky postižené kryptogenní epilepsií.

Beksa vyhlíží premiérové vítězství pod novým koučem Levellem Sandersem, který minulou středu nahradil Dušana Bohunického, jenž rezignoval. První pokus Sandersovi neklapl - jeho svěřenci prohráli v Praze na Folimance s USK 89:93 po druhém prodloužení.

Nyní je pátá, a pokud si hodlá zachovat před fanoušky tvář, proti desáté Ostravě by už prostě neměla zaváhat. Celek z pomezí Moravy a Slezska má notabene nic moc formu, z posledních pěti utkání čtyři nezvládl (nejčerstvější je jeho porážka 77:92 na půdě jindřichohradeckých Lions v osmifinále poháru).

„Ostravský tým nedávno rozšířil rotaci o nového podkošového hráče (Srba Milana Oluie), který nastoupil v poháru v Jindřichově Hradci,“ upozornil asistent trenéra Beksy Tomáš Bartošek a pokračoval: „Z pohledu soupeřovy hry si musíme dát pozor na tříbodové střely - v posledním ligovém utkání (s Ústím nad Labem) ostravské Nové Huti vycházela střelba z dálky, čímž si výrazně pomohla k vítězství. Zejména Adam Číž a Vojtěch Bratčenkov jsou výborní snajpři, které musíme pokrýt. V aréně se dá očekávat vysoká návštěva a cíl nás všech v týmu je, aby si lidi celou akci, včetně našeho zápasu, užili.“

Beksa může případným vítězstvím stvrdit letošní dominanci nad Ostravou - přemohla ji už dvakrát (doma 70:66 a venku 80:68).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž