Momentka z utkání Děčín - Pardubice.

Momentka z utkání Děčín - Pardubice. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Pardubický kouč: Do utkání v Děčíně chceme jít s hlavou nahoře

  • 0
Bude to hit 23. kola Mattoni NBL. Ve středečním duelu třetího Děčína s pátými Pardubicemi se mohou Východočeši v případě výhry na severočeského rivala v tabulce znovu dotáhnout.

Oba sokové mají letos vyrovnanou bilanci vzájemných utkání. Poprvé se radovali borci z Děčína, v odvetě byly zase lepší Pardubice. A ve zmíněných mačích platilo, že vyhrává domácí. Tentokrát tedy bude ve výhodě Děčín. "Odehráli jsme s ním dva úplně rozdílné zápasy," říká trenér pardubické Beksy Dušan Bohunický.

"V tom prvním byla větší agresivita na straně Děčína, v tom druhém zase na naší. Měli bychom jít do středečního utkání s hlavou nahoře, s vědomím, že jsme doma odehráli s Děčínem velice dobré utkání, v němž jsme mu byli schopni konkurovat i po fyzické stránce," pokračuje kouč Bohunický.

Plány Pardubic na vítězství však dostaly vážnou trhlinu, kanadský křídelník Muirhead si totiž minule v Kolíně obnovil zranění ruky a podle všeho bude Bekse v Děčíně scházet. Při bránění hráčů soupeře by přitom byl velmi užitečný.

"Děčínu se extrémně daří tříbodová střelba. Je však nebezpečný i ve vnitřním prostoru a velmi důležité bude eliminovat jeho přechodovou fázi," nastínil Bohunický před duelem, který vysílá ČT Sport přímým přenosem; hrát se začne v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž