Předloni byly soupeřkami, v příštím roce se potkají v jednom týmu: Michaela Ferančíková (vlevo) a Petra Kulichová.

Předloni byly soupeřkami, v příštím roce se potkají v jednom týmu: Michaela Ferančíková (vlevo) a Petra Kulichová. | foto: ČTK

Potvrzeno: basketbalistka Ferančíková se po mateřské vrací do USK Praha

  • 1
Fanoušci basketbalového ZVVZ USK Praha se na tuhle zprávu těšili. Michaela Ferančíková se po roční mateřské pauze vrací do jejich týmu. Dvaatřicetiletá křídelní či podkošová hráčka se s vedením českého vicemistra dohodla na roční smlouvě.

Informaci o návratu bývalé kapitánky potvrdil manažer USK Marek Kučera. "Máme z toho velkou radost," uvedl.

Dres s číslem 5 a jmenovkou FERANČÍKOVÁ přitom visí pod stropem haly Folimanka. Klub se totiž s hráčkou loni na podzim už oficiálně rozloučil. "Je to trošku paradoxní situace. Asi ho budeme muset sundat," dodává s úsměvem Kučera.

Ferančíkovou, mistryni Evropy z roku 2005, už před dvěma týdny zahrnul do širší osmnáctičlenné nominace před mistrovstvím světa trenér reprezentace a zároveň USK Lubor Blažek a Ferančíková sama řekla, že v kariéře podle všeho bude pokračovat i po domácím šampionátu ve žlutomodrých barvách USK.

A dnes obě strany oficiálně oznámily, že se dohodly na obnovení spolupráce, což v kontextu posledních vyjádření není velké překvapení.

Přestože Ferančíková ještě v minulé sezoně jako kapitánka před svojí mateřskou dovolenou dovedla USK k zisku mistrovského titulu, čímž vysokoškolačky ukončily třináctiletou nadvládu konkurenčního Brna, dá se považovat za třetí velkou posilu Pražanek před příští sezonou.

Vedení USK výrazně obměnilo především svoji podkošovou sestavu, když přišly Američanka DeLisha Milton-Jonesová a česká reprezentantka Petra Kulichová, která na Folimanku míří po pěti sezonách strávených právě v konkurenčním Brně.

Klub nadále vyjednává o příchodu jedné mladé české hráčky a jedné evropské posily.

USK naopak opustily Charde Houstonová, Sonja Kiretaová, Zana Tamaneová a Ieva Kublinová, kariéru ukončila Sandra LeDréanová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž