Frisco Brno - Valosun Brno: zakončuje domácí Petra Kulichová (vlevo)

Frisco Brno - Valosun Brno: zakončuje domácí Petra Kulichová (vlevo) | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Pivotka Kulichová zamířila z Brna do Prahy. Stala se novou posilou USK

  • 13
Česká basketbalová reprezentantka Petra Kulichová přestupuje z Frisca Brno do USK Praha. Bezmála dvoumetrová pivotmanka posílí podkošovou sestavu stříbrného celku domácí nejvyšší soutěže.

Očekávaný přestup mezi českými rivaly potvrdil serveru iDNES.cz manažer pražského týmu Marek Kučera. O odchodu Kulichové z týmu českého šampiona Frisco Brno informoval jeho manažer Jiří Hamza krátce po skončení finálové série v ŽBL.

"S Petrou jsme podepsali smlouvu na dva roky," dodává Kučera k působení pětadvacetileté hráčky v pražském klubu.

Dlouholetá reprezentantka a mistryně Evropy 2005 strávila v jihomoravské metropoli pět sezon, během kterých se stala vítězkou Euroligy a majitelkou čtyř zlatých a jedné stříbrné medaile v české nejvyšší soutěži.

V minulém ročníku Ženské basketbalové ligy odehrála 19 zápasů s průměry 10,6 bodu, 8,9 doskoku a 1,9 bloku. Po zranění kotníku v únorovém finále Českého poháru pro ni však sezona předčasně skončila.

Kulichová je po DeLishe Milton-Jonesové už druhou podkošovou posilou USK Praha pro příští dvě sezony. Klub se naopak rozloučil se Sonjou Kiretaovou, Ievou Kublinovou, Zane Tamaneovou i Charde Houstonovou. Kariéru ukončila Sandra Le Dréanová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž