Pavel Pumprla na tréninku českých basketbalistů před světovou kvalifikací

Pavel Pumprla na tréninku českých basketbalistů před světovou kvalifikací | foto: ČBF / Tomáš Laš

Selhání z Ligy mistrů ho trápí ještě dnes. Pumprla chce reparát

  • 1
Zklamání, že se s výborně hrajícím týmem nepovedl velký evropský výsledek. I to je jeden z důvodů, který nutí Pavla Pumprlu zůstat v Nymburce. Dvaatřicetiletý člen basketbalové reprezentace podepsal s mistrovským klubem nový kontrakt na dva roky s následnou opcí.

O nejhorší chvíli Pavla Pumprly v minulé sezoně není mnoho pochybností. Mohl pohřbít naděje AEK Atény v Lize mistrů, pár sekund před koncem odvetného zápasu prvního kola play off však minul dva trestné hody. 

A řecký celek odpověděl, Kevin Punter mu trefil poslední střelou postup. Rozhodl jeden jediný bod rozdílu ve skóre. 

Nymburští měli oba zápasy se slavným klubem výborně rozehrané, ale v play off znovu vypadli hned na začátku. Řekové klinickou smrt přežili a následně si v soutěži došli pro celkový triumf. To muselo Středočechy zabolet.

„V hlavě mi závěr zápasu leží jako kámen. Nebylo moc dní, kdy bych si na to nějakým způsobem nevzpomněl. Už mi to docela začíná vadit,“ přiznává Pumprla v rozhovoru pro web nymburského klubu.

„Jediný zdravý způsob, jak vyhnat nepříjemnou zkušenost z hlavy, je dostat se v příští sezoně o krok dál,“ burcuje staronový kapitán. 

Hlavní výzva pro Pumprlu a spol. je tedy jasná. Po dovolené budou chtít na jinak povedenou sezonu navázat i Petr Benda, Eugene Lawrence, Martin Peterka, Jaromír Bohačík, Martin Kříž, Tomáš Vyoral a Vojtěch Hruban. A také trenérský štáb kolem Orena Amiela. Zato Kendrick Ray u toho už nebude, upsal se Maccabi Tel Aviv.

Pumprla už s Nymburkem srostl. V letech 2009 až 2012 tu působil poprvé, v roce 2016 se vrátil po štacích ve španělských klubech Obradoiro a Estudiantes Madrid a belgickém Charleroi.

A kořeny hodlá zapustit ještě hlouběji. Usadí se v polabském Kersku. Myšlenky na stěhování mu zjevně lákavé nepřijdou. „Sbalit celý rodinný bleší cirkus a přesunout ho do jiné části republiky je složitý proces,“ pochopil.

Nymburský křídelník Pavel Pumprla při smeči

Svými statistikami už Pumprla nijak neuchvacuje (6,1 bodu a 3 doskoky na české nejvyšší soutěži, 5 bodů a 4,7 doskoku v Lize mistrů), jeho síla je však jinde.

„Dohodnout se na pokračování smlouvy s Pavlem Pumprlou je další výborné rozhodnutí našeho managementu,“ chválí trenér Amiel. „Jeho role se neomezuje jen na basketbalové úkoly, on je lídrem na hřišti i mimo hřiště. Žádný soupeř nemůže podceňovat jeho zkušenosti,“ vysvětluje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž