Český basketbalista Patrik Auda se raduje ze své trefy.

Český basketbalista Patrik Auda se raduje ze své trefy. | foto: FIBA / Václav Mudra

Auda zůstává v Itálii, Pistoia dostala přednost před Fortitudem Boloňa

  • 0
Patrikovi Audovi se zalíbilo v Itálii. Do tamní nejvyšší basketbalové soutěže se vrací po zkušenosti z Avellina. Na podzim zamíří od Vesuvu do Toskánska. V příští sezoně bude nastupovat za Flexx Pistoia.

Brněnský rodák měřící 206 centimetrů si v Itálii stihl udělat slušné jméno při krátkém záskoku v Avellinu, když během play off zaznamenával 12,3 bodu na zápas. Navázal tu na své předchozí působení v univerzitní NCAA (Seton Hall), ve Španělsku (Manresa) a v Polsku (Kutno, Koszalin, Radom).

Pro třináctý celek nedávno skončeného ročníku italské ligy je osmadvacetiletý pivotman Auda jedním z největších úlovků na přestupovém tržišti. Další výraznou posilou je americký rozehrávač Kerron Johnson, který naposledy hrál za německý Ludwigsburg.

Nastupovat budou společně s italskými mladíky Gianlucou Della Rossou nebo Ricardem Bolpinem. Přišel i Matteo Martini, dosud hrající za druholigové Legnano.

Do Pistoie zamířil také nový trenér - Alessandro Ramagli, který donedávna působil ve Virtusu Boloňa.  A hned Audu přivítal.

„Jsem velmi rád, že jde Patrik k nám. Měl sice i jiné nabídky, ale vybral si nás. A to mám rád, když hráč ukazuje zaujetí pro klub. Je to atlet, ale je to také univerzální hráč s velkou energií, rychlostí a moderním stylem. Jsme poctěni, že máme takového hráče,“ řekl pro klubový web Ramagli.

13.července 2018 v 16:20, příspěvek archivován: 13.července 2018 v 23:28

Patrik Auda inks with Pistoia!! Welcome back to Italy!! #octagon https://t.co/WvXnnLOOx0

Právě v Boloni se mohl Auda usadit, dříve euroligové Fortitudo se však stále nevzpamatovalo z ekonomického úpadku a momentálně působí jen ve špičce  druhé italské ligy. A to Audu nelákalo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž