Pardubičtí obměnili sestavu

Pardubice - Existenční problémy se prozatím podařilo zažehnat pardubickým basketbalistům. Jejich hlavní sponzor Ostacolor nakonec opustil svůj úmysl odstoupit od smlouvy, kterou má podepsanou s BK Pardubice do konce roku. Basketbalisté tak v tomto týdnu mohli podle plánu odstartovat svou přípravu. V pardubickém celku došlo přes prázdniny k řadě změn. Jedna z nejpodstatnějších nastala na trenérském postu, kde Miroslava Marka nahradil trenér čerstvých juniorských mistryň světa Marián Svoboda.

Svoboda podepsal smlouvu na dva plus jeden rok. Roli jeho asistenta přijmul Milan Majer. Podstatných změn nezůstalo ušetřeno ani složení hráčského kádru. Po odchodu hráčů základní sestavy Krejčího, Vrubla a Rusze bylo třeba za ně nalézt adekvátní náhradu. Tou by měli být za rozehrávače Vrubla, minimálně stejně kvalitní Patrik Smažák z Kroměříže, na místo Martina Rusze by se měl postavit nejlepší střelec slovenské ligy Dejan Miš. Společně s Mišem přišel ze Žiliny i mladý Miroslav Futo, který by mohl aspirovat na uvolněný post podkošového hráče po Krejčím.

"Jediným, koho se nám nepodařilo odpovídajícím způsobem nahradit, je Leoš Krejčí," přiznává Horyna. "Bohužel žádný takový typický podkošový hráč v současné době není v Čechách volný," dodává. Hlavních změn tak doznala především základní sestava týmu. "Máme sedm klíčových hráčů, z nich tři jsou v týmu nováčky," říká Horyna. "Ostatní dostanou šanci, aby prokázali své kvality a probojovali se do základního kádru."

BK Ostacolor Pardubice: Patrik Smažák (4), Petr Sitař (5), Michal Mířejovský (6), Luboš Stria (7), Jan Raděj (8), David Skalecký (9), Dejan Miš (10), Miroslav Futo (11), Radek Svoboda (12), Tomáš Hromádka (13), David Musil (14), Jiří Nádvorník (15), Peter Milčák (16), Jaroslav Mužík (17), Pavel Kopunecz (18).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž