Jiří Welsch při střelbě (ilustrační snímek).

Jiří Welsch při střelbě (ilustrační snímek). | foto: Michal Klíma, MAFRA

Triumf Pardubic proti USK v závěru pohlídal veterán Welsch

  • 0
I kvůli podobným momentům pardubičtí basketbalisté moc stáli o to, aby se do klubu vrátil jejich odchovanec Jiří Welsch. Právě on rozhodl koncovku sobotního mače Beksy v Praze na Folimance proti USK, přestože v utkání ani jednou neskóroval.

Za stavu 71:69 pro hosty sebral míč rozehrávači Ondřeji Sehnalovi a sprintoval s ním ke koši USK, ovšem lacinými body z jednoduchého dvojtaktu „pohrdl“; místo toho obkroužil vymezené území a následně nahrál spoluhráči, přičemž vyprchávaly finální vteřiny duelu. USK tak nemohl hubené vedení Východočechů už žádným způsobem ohrozit.

„Už podruhé za sebou jsme velmi dobře bránili a dokázali jsme si pomoci, což se projevilo i v závěru, kdy jsme domácím v posledních dvou minutách nedovolili skórovat,“ vyzdvihl na klubovém webu jeden z pardubických koučů Tomáš Bartošek.

„Naopak jsme získávali míče a překlopili utkání na svoji stranu,“ připomněl trefy ne zcela doléčeného Domineze Burnetta ze šestek a jeho amerického krajana Scotta Martina z dopichu.

Řeckého trenéra USK Chrise Chugaze naštvalo provedení útoku po posledním oddechovém čase, které zhatilo veškerou dřinu jeho mužstva. To mělo přitom zápas perfektně rozehraný, především díky přesným trojkám záhy vedlo 19:10. A s favorizovaným sokem se přetahovalo až do klaksonu uzavírajícího střetnutí.

„Tolik mi nevadí, když máme otevřené střely a dobré pozice, které nedáme. Ale mám problém s tím, když po time-outu nejsme schopni splnit plán,“ uvedl pro stránky USK Chugaz, který za to po zápase řádně vyčinil Finu Alexi Madsenovi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž