Jakub Tůma (vpravo) z Nymburka útočí kolem Tomáše Vyorala z Pardubic.

Jakub Tůma (vpravo) z Nymburka útočí kolem Tomáše Vyorala z Pardubic. | foto: David Šváb / ERA Basketball Nymburk

Zápas dvou poločasů, hodnotil pardubický trenér duel s Nymburkem

  • 0
V sobotním utkání proti Nymburku se musel trenér Pardubic Adam Konvalinka obejít bez dvou důležitých hráčů – T. J. Dunanse a Prokopa Slaniny. Nastoupit už však mohl Jakub Merešš, který poslední zápas odehrál v září právě proti Nymburku, ve kterém se dlouhodobě zranil. Přihlížel však vysoké prohře 77:109.

 „Byl to pro nás zápas dvou poločasů. V první půli jsme s Nymburkem dokázali držet tempo, ale v druhé půli se prokázaly jeho kvality. Hlavně fyzické, absolutně jsme přestali stíhat,“ hodnotil střetnutí asistent trenéra Adam Konvalinka v rozhovoru na klubovém webu.

Východočechům se tedy po reprezentační pauze nepodařilo opravit poslední nepovedený duel proti Ostravě ze závěru základní části, který prohráli těsně 78:81.

„Měli jsme dílčí úkoly, co se týká doskoků, myslím si, že tam jsme předvedli solidní práci: 19 útočných doskoků je dobrý počin a hodně na tom pracujeme, tak se to projevilo,“ doplňuje Konvalinka.

Do utkání ještě nezasáhl Američan Dominez Burnett, který do Česka přiletěl teprve včera a adaptace mu nejspíš ještě nějaký čas zabere, i když už za Beksu dříve hrál v sezoně 2016/2017 a výrazně pomohl k zisku bronzových medailí.

Jakub Tůma (vlevo) z Nymburka uvolňuje spoluhráče.

„Slibujeme si od něj zkvalitnění na perimetru a celkově dalšího hráče navíc, který nám pomůže vyhrát několik zápasů. A především očekáváme veliký přínos týmu v důležitých bojích v play-off,“ přiblížil plány s novou posilou Konvalinka.

Pardubičtí basketbalisté po prohře s Nymburkem dál zůstávají na šestém místě skupiny A1 a už pozítří se v 17.30 střetnou na Dašické s Brnem.

Proti svěřencům bývalého trenéra Svitav Lubomíra Růžičky jsou Pardubice letos zatím stoprocentní. V lize nad nimi už jednou vyhrály 86:73 a v půlce února ve čtvrtfinále poháru 89:84.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž