Pardubický trenér Adam Konvalinka (klečící) a jeho svěřenci při time outu.

Pardubický trenér Adam Konvalinka (klečící) a jeho svěřenci při time outu. | foto: Jan Russnák / Basket Brno

Alfou a omegou bude doskok, říká kouč pardubických basketbalistů

  • 0
Podpořeni nejvyšší výhrou sezony v Brně 117:96 vstoupí pardubičtí basketbalisté ve středu od 18 hodin do duelu s Opavou na její palubovce. „Pokud budeme bojovat a plnit pokyny, které si řekneme, především na obranné polovině, můžeme pomýšlet na vítězství, které by před blížícím se play off posílilo naši sebedůvěru,“ uvedl kouč Beksy Adam Konvalinka.

Na zmíněnou kanonádu na jihu Moravy už nemyslí. Opava patří k tomu nejlepšímu, co nabízí nejen letošní ročník nejvyšší soutěže. Z dosavadních tří vzájemných zápasů Východočeši Slezany předčili jen jednou, v lednu doma těsně 76:73. 

Zbylé zápasy pro sebe poměrně přesvědčivě urvala Opava. Nejprve v listopadu doma 85:69 a na začátku dubna v Pardubicích 91:84.

„Alfou a omegou pro nás v Opavě bude to, jak budeme zvládat souboje na doskoku a jaká bude naše agresivita,“ předeslal Konvalinka.

Pivot Pardubic Prokop Slanina, jehož start v dnešním zápase je nejistý kvůli zranění, zase varoval před opavskými změnami v sestavě.

„V průběhu nadstavby Opava posílila o Petra Bohačíka s Radovanem Kouřilem, kteří doplnili výborného střelce Jakuba Šiřinu. Zbraní má poměrně hodně, ale věřím, že dokážeme odehrát dobrý zápas a zvítězíme,“ řekl Slanina.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž