Pardubický Levell Sanders útočí v utkání s Opavou.

Pardubický Levell Sanders útočí v utkání s Opavou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté si chtějí pohlídat nástup Opavy

  • 0
Basketbalisté Pardubic vyzvou ve třetím zápase čtvrtfinálové série play-off soupeře z Opavy. Utkání začíná v hale na Dašické v pátek od 18 hodin.

Nepolevit ani na okamžik, jinak bude zle. S jasnou vizí se hráči pardubické Beksy pustí do duelu, který je může přiblížit startu v semifinále. Má to ale háček. Zlomit odpor protivníka z Opavy, který prokázal, že umí potrestat jakýkoliv chvilkový výpadek.

„Z tohoto pohledu je velice důležitá maximální koncentrace po celou dobu utkání,“ uvědomuje si trenér Dušan Bohunický.

V úvodní domácí bitvě dokázali Pardubičtí na rychlý nástup Slezanů zavčas zareagovat, ale ve žlutomodrém opavském „pekle“ už si soubor trenéra Petra Czudka vykoledoval srovnání série.

„Zlom nastal kolem 33. minuty, kdy jsme dovolili Klečkovi (rozehrávač Radim Klečka) nájezd a koš s faulem. Záhy přišla smršť tří trojek, které dali hráči, od kterých jsme je až tolik neočekávali. Je však potřeba, abychom byli připraveni i na tyto situace,“ nabádá Bohunický.

Zatímco poprvé na Dašické byla k vidění od úvodních minut střelecká kanonáda, tak v opavské hale už si oba mančafty své obroučky střežily podstatně lépe. Pasáže s kvalitním obranným výkonem proto chtějí Pardubice zopakovat.

„Pokud jde o ofenzivní fázi, věřím, že na útočné polovině hřiště budeme efektivnější. Rozhodně máme potenciál, abychom dokázali hrát efektivněji než v Opavě,“ podotýká Bohunický.

Nepsané tvrzení praví, že domácí prostředí je pro hráče někdy více svazující než vystoupení na cizí palubovce. Jenže v případě Opavy nic podobného nenastalo, a byla to právě hlučná atmosféra, která dokázala domácí ke konci strhnout k rozhodujícímu direktu.

„Diváci nás všechny vybičovali k maximálnímu výkonu. Takhle musíme zahrát ale i příště v Pardubicích,“ uvedl po utkání v rozhovoru pro klubový web Opavy její křídelník Viktor Cvek. Na podporu se může těšit také nyní v Pardubicích, kam zamíří celý autobus fanoušků.

Vítězství dodalo Cvekovi i jeho spoluhráčům patřičné sebevědomí, a proto není divu, že si věří i před dnešním třetím mačem.

„Nebojím se říci, že jsme lepší tým než Pardubice, jsme zkušenější,“ dodal Cvek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž