Před utkáním basketbalové ligy mezi Pardubicemi a Olomouckem se halou rozlehly...

Před utkáním basketbalové ligy mezi Pardubicemi a Olomouckem se halou rozlehly tóny vážné hudby. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Olomoucku překazila plány hokejová hala Pardubic, udivila i návštěva

  • 0
Světoznámé písně New York, Sunny či Feels Of Gold nebo vlastní věci z alba „Konečně“ nabídla zpěvačka Dasha za doprovodu Komorní filharmonie Pardubice a kapely Pajky Pajk divákům v Tipsport areně při utkání basketbalistů místní druhé Beksy s osmým Olomouckem. Aplaudovalo jim rekordních 5 879 lidí.

„Pár kluků se bylo na chvíli podívat, ale přece jen pro nás bylo důležitější se koncentrovat na samotný zápas, který jsme potřebovali zvládnout,“ řekl pardubický pivot Kamil Švrdlík po výhře 99:79.

Olomoucko si na hokejovou arénu muselo zvykat. „Zalekli jsme se většího prostoru. Hala nám překazila naše plány. Bylo to jiné než v jiných pardubických zápasech,“ tvrdil pro klubový web Marek Sehnal, autor 12 bodů Olomoucka. „Bylo vidět, že domácím zřejmě pomohl ranní trénink v hale, kde také běžně nehrají. Lépe se v tom velkém prostoru orientovali.“

Ovšem utkání před skvělou kulisou si Hanáci užívali. „Osobně si nepamatuji zápas, kdy by bylo v hledišti tolik lidí. Bylo by skvělé, kdyby podobné návštěvy nebyly výjimečné. Pochopitelně většina lidí fandila Pardubicím, ale slyšet byli i naši fanoušci, kteří na zápas dorazili. Jejich podpory si celý tým hodně váží,“ podotkl Sehnal.

Úvodní polovina utkání byla oproti prvnímu vzájemnému zápasu velmi vyrovnaná.

„Střídal se jeden útok za druhým a Olomoucko dobře proměňovalo své šance. Náš útok byl taky celkem v pohodě, ale v obraně to trochu skřípalo. Věděli jsme, že jde o velmi útočný tým, ale nebyli jsme dost důrazní a dovolili jsme jim pár jednoduchých košů,“ poznamenal Švrdlík, někdejší opora prostějovských Orlů.

Druhý poločas už byl v pardubické režii. „Pokyn byl za každou cenu vydržet v útoku. Chtěli jsme také co nejvíce zavřít obranu, abychom nedostávali ty zmíněné jednoduché koše jako v prvním poločase. Celkem se nám to dařilo, Olomoucko potom odešlo fyzicky a prošli jsme přes ně,“ těšil se Švrdlík.

„Soupeř proměnil otevřené střely, což se nám nepodařilo. Prostě nám to nepadalo. Pravda je, že nás také přeskákali. Ale i tam si myslím, že hlavní rozdíl mezi soupeři byl opravdu v zakončení,“ přemítal Sehnal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž