Dušan Pandula z Pardubic sleduje souboj svého spoluhráče Radka Nečase s...

Dušan Pandula z Pardubic sleduje souboj svého spoluhráče Radka Nečase s ostravským Russellem Woodsem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí basketbalisté zkusí zbrzdit útoky „převlečených“ Orlů

  • 0
V posledních letech se mapa basketbalových týmů v Kooperativa NBL neměnila. Překreslila se až letos, byť šlo o změnu v podstatě jen na oko. Někdejší prostějovští Orli oblékli jiné dresy, přejmenovali se a nově nesou název BK Olomoucko. Své zápasy nicméně stále hrají v původním „hnízdě“, kam se ve středu vypraví na předehrávku 9. kola pardubická Beksa.

Od 18 hodin bude čelit soupeři, jehož řady přeci jen doznaly určité obměny.

„Přivedli do svého středu pět nových hráčů: zkušeného Michala Křemena, americké hráče Mitchella s Fullerem, slovinského rozehrávače Jana Močnika a srbského křídelníka Filipa Šepu. Ve velké míře využívá tuto pětici, plus Marka Sehnala, toto je základní osa, která hraje největší minutáž a má hlavní bodovou odpovědnost,“ předložil poznatky o soupeři jeden z pardubických koučů Tomáš Bartošek.

Byť Olomoucko neprožilo dobrý start do sezony, dokázalo se zvednout a po čtyřech výhrách z pěti zápasů je nyní šesté. Podle Bartoška sází Hanáci na rychlou hru s jednoduchým zakončením.

„Celkově bych řekl, že jde o útočně laděný tým. Hráči jsou velmi aktivní ve hře na koš, snaží se skórovat z každé pozice. Pokud mohou, hlavně zmíněná šestice hráčů hodně využívá hru jeden na jednoho,“ poznamenal Bartošek.

Stejně jako Beksa, tak i Olomoucko uspělo v posledním venkovním klání na palubovce silné Opavy. Přidat druhou výhru zvenku za sebou tedy nebude snadné.

„Klíč k úspěchu bude v naší obraně, hlavně v přechodové fázi. Nesmíme jim dovolit snadné koše z rychlých protiútoků. Víme, že hrají v užší sestavě než my, čehož určitě budeme chtít využít vyvíjením neustálého tlaku,“ dodal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž