Radek Nečas

Radek Nečas | foto: Milan Křiček

Pardubicím před utkáním s Nymburkem přibyl další marod: Nečas

  • 0
Bude to zatraceně náročná lopota. Čelit Nymburku v jeho hale je ohromně těžké samo o sobě, basketbalisté pardubické Beksy však navíc mají před utkáním prvního kola nadstavbové skupiny A1 (od 17 hodin) ze hry důležité hráče. Ke dvojici marodů Půlpán Pavlovič se vinou zranění ruky v derniéře základní části v Děčíně (porážka Beksy 70:77) připojil také kapitán mužstva Radek Nečas.

„Radek nejprve absolvoval ošetření ještě v průběhu zápasu v děčínské nemocnici. Na začátku příštího týdne jej čeká další, klubem zajištěné vyšetření u specialisty, nicméně odhadovaná doba léčby činí několik týdnů,“ uvedl PR manažer BK JIP Pardubice René Peška.

Trenéři aktuálně čtvrté Beksy Kenneth Scalabroni a Adam Konvalinka jsou tedy před kláním s mnohonásobným českým šampionem, který v lize zatím vyhrál všech 22 zápasů, ve velmi svízelné situaci.

„Momentálně se nenacházíme v nejlepším rozpoložení,“ přiznal asistent Konvalinka. „Nehrajeme sice špatně, ale bohužel nás trápí velká marodka a s tím související únava,“ pokračoval.

Podle něho se užší lavička projevila v nedávném výsledku ve čtvrtfinále play off Alpe Adria Cupu ve slovenských Levicích, kde Pardubice před koncem vedly a nakonec si odvážely „pouze“ neobvyklou remízu 81:81, a stejně tak ve zmíněném (středečním) zápase v Děčíně, na jehož palubovce nakonec padly i přes slibný náskok.

„Jelikož nás hned v pondělí čeká odvetné čtvrtfinálové utkání s Levicemi o postup v alpském poháru (od 17.30 na Dašické), dostanou v Nymburce více příležitostí mladí hráči, aby ukázali, co v nich je. Nymburk je nyní ve velké formě, daří se mu v Lize mistrů a v české lize už dlouho nenarazil,“ řekl kouč Beksy Konvalinka.

Tuzemský basketbalový hegemon letos Beksu v lize dvakrát přesvědčivě udolal (doma 88:52 a venku 85:61). V Česku naposledy zvítězil 100:77 v Ústí nad Labem, v úterý pak v Černé Hoře v Lize mistrů přehrál tamější Bar jasně 98:66.

„Pro nás je zápas s ním jedním z nejkvalitnějších utkání, na které se těšíme,“ konstatoval Konvalinka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž