Pardubický trenér Ken Scalabroni

Pardubický trenér Ken Scalabroni | foto: Jan Russnák / mmcité 1 Basket Brno

Kolín je překvapil. Ale zvládli jsme to, oddechli si v Pardubicích

  • 0
Po sobotní výhře 94:82 nad posíleným Kolínem kouč pardubických basketbalistů Ken Scalabroni nijak neskrýval, že se celému týmu pořádně ulevilo. Podařilo se mu totiž ukončit neúspěšnou sérii, do níž patřila i porážka v pohárovém čtvrtfinále z uplynulé středy.

„Předchozí tři zápasy, doma s Opavou a dvakrát ve Svitavách, jsme neodehráli tak, jak se chceme prezentovat. Navíc nám chybějí dva důležití hráči Viktor Půlpán a Ozren Pavlovič; proto jsem šťastný, že se nám nad Kolínem podařilo vyhrát,“ poznamenal Scalabroni.

Na domácí straně znovu vynikal Tomáš Vyoral, který si připsal oceňovaný double double za 21 bodů a 11 asistencí, a hodně se dařilo také Davidu Škrancovi, který posbíral dokonce 25 bodů.

„Byl to dobrý zápas, padalo hodně košů. Kolín nás trochu překvapil. Řekl bych, že od té doby, co jsme s nimi hráli poprvé, se ve všem zlepšili, v obraně i v útoku. Byl to těžký soupeř, ale zvládli jsme to, za což jsme samozřejmě rádi,“ uvedl Škranc.

První čtvrtka vyzněla smírně, o přestávce Pardubice vedly jen o dva. Definitivní rozuzlení padlo až v závěrečné pětiminutovce.

„V obraně určitě máme věci, které se dají zlepšovat, ale šlo nám to v ofenzivní fázi, a když jsme potřebovali, v kritických momentech jsme se lépe popasovali i s tou obranou. To rozhodlo,“ domníval se trenér Beksy Scalabroni.

Východočeši vítězstvím nad Kolínem potvrdili stávající čtvrtou příčku v tabulce. Již v pondělí od 18 hodin se pak představí v prvním duelu čtvrtfinále play off Alpe Adria Cupu v hale slovenských Levic.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž