Dominez Burnett (vlevo) z Pardubic útočí přes Yannicka Bokola z Pau-Lacq-Orthez.

Dominez Burnett (vlevo) z Pardubic útočí přes Yannicka Bokola z Pau-Lacq-Orthez. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubický plán před Fehérvárem: snížit počet ztrát a lépe doskakovat

  • 0
V tuto dobu bývá zvykem, že už hráči rozebírají aspekty odehraného utkání či podstupují pozápasovou regeneraci. Na basketbalisty Pardubic ovšem v nezvykle pozdní hodinu čeká teprve úvodní rozskok.

Středeční pokračování tažení evropským pohárem FIBA Europe Cup se totiž odehraje v přímém přenosu před kamerami České televize. Beksa si to v Tipsport aréně rozdá s maďarským Fehérvárem, který je aktuálním lídrem skupiny O. Motivaci má hostující tým Alby přitom jasnou. Pokud uspěje, nikdo ho už z prvního místa nesesadí.

„Budou mít sebevědomí, vyhráli v Kluži a mají už tři vítězství. Budou chtít přijet a vyhrát. My musíme být stoprocentně připraveni hrát hned od začátku,“ apeloval na webu klubu kouč Levell Sanders.

Beksa se sice veze na vítězné vlně, avšak první konfrontace na maďarské palubovce jí nevyšla. Po vyrovnaném průběhu nakonec padla o šest bodů poměrem 78:84.

„Měli jsme 26 ztrát a domácí si připsali 22 útočných doskoků. To jsou obrovská čísla. Soupeř dal díky tomu spoustu snadných košů. Mají výbornou přechodovou fázi, každou ztrátu trestají,“ upozornil Sanders na hlavní faktory porážky.

Fehérvár se v útoku opírá o kanadského křídelníka Justina Edwardse. Nebezpečí číhá i z rukou Američanů Brandona Taylora a Winstona Sheparda.

„Jsou tam výborní rozehrávači, střelci i pivoti, takže se musíme připravit na těžký zápas,“ dodal pardubický kouč, jenž bude s určitostí postrádat zraněné rozehrávače Půlpána s Příhonským a také křídelníka Potočka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž