Viktor Půlpán (vpravo) z Pardubic uniká Corentinu Carnemu z Pau-Lacq-Orthez..

Viktor Půlpán (vpravo) z Pardubic uniká Corentinu Carnemu z Pau-Lacq-Orthez.. | foto: FIBA

Od Pyrenejí k Balatonu. Pardubice narazí na silné Maďary

  • 0
Tímto směrem se na své evropské pouti ještě nevydali. Basketbalisty Pardubic čeká ve středu druhý mač v další fázi FIBA Europe Cupu. Po týden staré štaci ve Francii, kde hrála pod vrcholky Pyrenejí ve městě Pau, se Beksa vypravila směr Maďarsko. Ve městě s krkolomným názvem Székesfehérvár, ležícím nedaleko břehů známého jezera Balaton, se dnes od 18.30 střetne s týmem Alba Fehérvár.

„Patří ke špičce domácí ligy, v aktuální sezoně zatím prohrál pouze dvakrát,“ upozornil generální manažer Pardubic Martin Marek na sílu soupeře. Vedle dvou porážek má totiž Fehérvár na kontě devět triumfů a figuruje tak na špici tabulky čtrnáctičlenné maďarské ligy.

Mimo to je sebevědomí tohoto týmu podpořeno i domácí výhrou 92:83 v úvodním duelu skupiny O proti rumunské Kluži.

„V základní skupině dokázali porazit francouzský Chalon i portugalskou Benficu Lisabon, takže určitě budou mít vekou sportovní kvalitu,“ přidal své poznatky Marek.

Maďarský tým pod vedením srbského kouče Branislava Dzunice se ve svém středu opírá o hráče ze zámoří, kterých na soupisce figuruje hned pět. Vedle nich nastupují ryze „domácí“ borci, ačkoliv třeba křídelník Joel Nshimba je původem z afrického Konga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž