Panáček: Děčínské publikum je skvělé

  • 1
Děčín - Z krachující Opavy do Děčína, který přišel o generálního sponzora, v létě přestoupil basketbalista David Panáček. Z bláta do louže? Průběh sezony dokázal posile opak. "Ptal jsem se, zda nebude Děčín kopírovat osud Opavy. A generální manažer Stara mě ubezpečil, že ne. Což se potvrzuje," pochvaluje si Panáček.

"Vedení klubu a trenér tady dělají pro basket vše, co můžou," říkí Panáček.
 
Když dvoumetrové křídlo přicházelo, kouč Budínský o něm jako o posile nemluvil. "To ukáže až sezona," říkal. Stalo se. Panáček je s průměrem 12 bodů zatím druhým nejlepším střelcem Děčína.

"Tady je dvanáct vyrovnaných hráčů a je jedno, jestli dávám body já, nebo někdo jiný," tvrdí skromně. "Důležité je skončit v první šestce."
 
Což se zatím daří. Děčínu patří 4. místo, doma je neporažený. "Pomáhá nám k tomu fantastické publikum," děkuje mistr ligy s Kunínem. "Doma bychom neměli prohrávat. Zvlášť když Sanders skvěle ukočíruje koncovky."
 
Na sever Čech se s manželkou přestěhovali, domů do Ostravy mají daleko. Dál fandí Opavě, která je na tom ve druhé lize stejně jako Děčín v první. Volá si s bývalými spoluhráči. "Doufám, že postoupí, ale přes Liberec či Zlín to půjde těžko."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž