Ondřej Balvín z Estudiantes Madrid blokuje střelu Tyreseho Rice (dole) z...

Ondřej Balvín z Estudiantes Madrid blokuje střelu Tyreseho Rice (dole) z Barcelony. | foto: ACB.com

Se Škodou na dresu: Balvín bude působit na Kanárských ostrovech

  • 17
Český basketbalový reprezentant Ondřej Balvín bude v následující sezoně oblékat dres španělského klubu Herbalife Gran Canaria. Celek z Las Palmas už 217centimetrového pivota uvítal na svých internetových stránkách.

Čtyřiadvacetiletý Balvín naváže na své jarní působení v Estudiantes Madrid, když na hřišti v průměru strávil přes 21 minut a svému celku pomáhal téměř sedmi body a sedmi doskoky na zápas, po osmi zápasech si však zranil kotník a sezona pro něj skončila.

Se španělskou ligou získal bohaté zkušenosti především při svém dlouholetém pobytu v Seville.

Teď se ústecký rodák znovu setká s trenérem Luisem Casimirem, který v andaluském klubu před dvěma lety nejlépe využil jeho potenciálu a učinil z něj jednoho z nejlépe doskakujících basketbalistů ve španělské nejvyšší soutěži.

Po turbulentní sezoně 2016/17, ve které nenaplnil očekávání Bayernu Mnichov a vrátil se na Pyrenejský poloostrov, teď čeká Balvína hledání stability.

Dres se Škodou, která patří ke klubovým sponzorům, bude spolu s Balvínem oblékat například americký střelec slovenského původu KyleKuric či finský reprezentant Sasu Salin.

Balvín v Las Palmas utvoří vysokánské podkošové duo s jedenadvacetiletým lotyšským talentem Anžejsem Pasečniksem (216 cm), kterého si v letošním draftu NBA vybrala na čísle 25 Philadelphia.

Ondřej Balvín míří do Herbalife Gran Canaria, španlský klub ho takto vítá na svém webu.

Tým tradičního účastníka Eurocupu a letošního finalisty Copy del Rey v létě doplnili také americká křídla Shaquielle McKissic (hrál za turecký Usak) a D. J. Seeley (přichází z izraelského Maccabi Tel Aviv).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž