Filip Halada (vpravo) z Olomoucka atakuje koš Kolína, brání ho Jakub Petráš.

Filip Halada (vpravo) z Olomoucka atakuje koš Kolína, brání ho Jakub Petráš. | foto: Radek Váňa / BK Olomoucko

S Kolínem slušný vstup do ligy, na výhru však Olomoucko nedosáhlo

  • 0
Bez rozehrávače Pedji Stamenkoviče a střelce Erika Klepače nastoupili basketbalisté Redstone Olomoucko do utkání proti Geosanu Kolín v úvodním kole nového ročníku Kooperativa NBL. Na Kolín nestačili těsným rozdílem 73:78.

„Cítím z týmu pozitivní energii. Na to, jakou sestavu má Kolín, jsme odvedli dobrou práci,“ nacházel pozitiva křídelník Olomoucka Filip Halada.

Domácí basketbalisté drželi s favorizovaným soupeřek krok, přestože v první čtvrtině tahali za kratší konec provazu.

Zásluhou Sretena Kneževiče, který dal za první periodu dvanáct bodů, dokázali dokonce vyrovnat na 20:20, koncovku desetiminutovky ale nezvládli podle představ a v poslední minutě inkasovali pět bodů po chybách v obraně.

Na začátku druhé půle chvíli Olomoucko ztrácelo devět bodů, svoji ztrátu dokázali domácí snížit a ve dvou případech pak mohli minimálně vyrovnat. Střely Motena, Williamse a Kneževiče si však nenašly svůj cíl, a když Autrey proměnil svůj pokus s klaksonem, vedl Kolín na začátku poslední periody 58:54.

V závěru poslední čtvrtiny už domácím basketbalistům docházely síly, což vyústilo až ve třináctibodovou ztrátu. Závěrečný nápor Hanáků stačil pouze na snížení.

„S porážkou nemůžete být nikdy spokojení, viděl jsem ale týmový a bojovný výkon, za který se nemusíme stydět. Kluci se prali s favoritem, který patří ke kandidátům na postup do ligového finále. Chyběli nám klíčoví hráči,“ chválil trenér Olomoucka Miljan Čurovič.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž