Filip Šepa (vpravo) z Olomoucka hledá způsob, jak překonat Leeho Skinnera z...

Filip Šepa (vpravo) z Olomoucka hledá způsob, jak překonat Leeho Skinnera z Kolína. | foto: Radek Váňa

Olomoucko neuspělo ani doma. Limitovala nás nervozita, řekl Benáček

  • 1
Nováček nejvyšší basketbalové soutěže BK Olomoucko nezvládl ani druhé utkání v sezoně. Při domácí premiéře v Prostějově podlehl Kolínu 77:83, přestože svého soupeře porazil na doskoku a měl o deset střeleckých pokusů více než soupeř.

„Oproti předchozímu zápasu s USK Praha nám nechyběla bojovnost. Potvrzuje to sedmadvacet útočných doskoků, což je nezvykle vysoké číslo. Limitovala nás však nervozita. Hráči za každou cenu chtěli ukázat, co umí, a to je svazovalo,“ konstatoval trenér hanáckého týmu Predrag Benáček.

Kolín vedl třicet osm minut a v průběhu druhého poločasu domácím odskočil až na rozdíl osmnácti bodů. Ti ovšem ani za stavu 34:52 střetnutí nezabalili a šest minut před koncem prohrávali pouze o šest bodů. 

„Z našeho pohledu to bylo podobné jako minule v Brně. Rozdíl byl v tom, že tentokrát jsme si výhru nenechali proklouznout mezi prsty,“ oddechl si kolínský kouč Pavel Beneš, který zaznamenal premiérové vítězství v pozici trenéra v elitní soutěži.

Svého kouče v klíčových okamžicích maximálně podpořil Lee Skinner. V poslední čtvrtině dal deset bodů a nedovolil domácím otočit výsledek. 

„Byl to tvrdý a hodně náročný duel. Stál nás hodně sil. Bojovali jsme za tým i kouče, kterému jsme chtěli udělat radost,“ prohlásil Skinner, nejlepší hráč utkání.

Olomoucku se nedařilo především při zakončení. Obroučkou neprošly snadné pokusy od pivotů, příliš úspěšní nebyli ani střelci z dálky. „Snaha nám nechyběla. Tým byl ale v křeči, což poznamenalo horší mušku. Ale přesto se hráčům dařilo vytvořit si otevřenou střelu. Od toho se můžeme odpíchnout. Až se uklidníme, body přijdou,“ věří Benáček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž