Basketbalistka Kateřina Elhotová

Basketbalistka Kateřina Elhotová | foto:  Petr Topič, MAFRA

Basketbalistky zamířily na očkování. Nadšení i zvýšené teploty, zní z týmu

  • 4
České basketbalistky, které se nyní připravují na start mistrovství Evropy, se dočkaly očkování proti nemoci covid-19. První dávku vakcíny dostaly v pátek v pražské Ústřední vojenské nemocnici, na druhou si budou muset počkat až po EuroBasketu.

„Holky byly nadšené, že mohou jít na očkování. Vše proběhlo rychle a bez problémů,“ pochvaloval si manažer ženské basketbalové reprezentace Simon Bytel. 

Celý tým ale vakcinací neprošel. Někteří členové realizačního týmu už mají očkování proti koronaviru za sebou, pár hráček se ho nezúčastnilo z různých důvodů. „Po individuálních konzultacích s hráčkami jsme si řekli, kdo bude naočkován a kdo nikoli. Vliv hrály i výsledky protilátkových testů a doporučení doktorů,“ vysvětlil Bytel. Zatímco první den po naočkování bylo všem dobře, v neděli se u některých objevily zvýšené teploty. 

Basketbalistka Veronika Voráčková

Druhou dávku by měly basketbalistky dostat 19. června. Jenže v tu dobu budou na mistrovství Evropy, takže si na dokončení vakcinace počkají až po návratu z akce. A třeba i s medailí na krku. 

Zohlední organizátoři EuroBasketu alespoň částečné naočkování? „Berou pouze celkové ukončení vakcinace a vysoké hodnoty protilátkových testů. I tak ale musí všichni členové týmu před odletem a po příletu na PCR test,“ dodává manažer týmu. 

České basketbalistky jsou v poslední fázi příprav na šampionát. Tento týden je čeká dvojzápas s Běloruskem (3. a 4. června) a poté dva duely se Slovenskem (10. a 11. června). Všechny utkání se hrají v Praze na Královce i s omezeným počtem fanoušků.

Na EuroBasket do Francie odlétají Češky 14. června, ve skupině se utkají s domácím týmem, Ruskem a Chorvatskem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž