Eva Moučková z Karlových Varů a Veronika Bortelová z Nymburku bojují o míč.

Eva Moučková z Karlových Varů a Veronika Bortelová z Nymburku bojují o míč. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Ženský basketbalový Nymburk posílil a pošilhává po ligovém stříbru

  • 0
Letošní premiéra na palubovce Karlových Varů vyšla nymburským basketbalistkám náramně, ve středu budou chtít potvrdit formu i před vlastními fanoušky. Ve druhém ligovém kole přivítají od 19 hodin VŠ Praha.

„Čekám těžšího soupeře, než byly Karlovy Vary,“ odhaduje nymburská rozehrávačka Lenka Bartáková. „V letní přípravě jsme s VŠ sice dvakrát prohrály, ale tomu nepřikládám význam. Ještě jsme nebyly kompletní,“ dodala.

Nymburk byl loni v ženské lize kometou, skončil však těsně pod medailovým umístěním, což chce letos i za pomoci kvalitních posil vylepšit.

„Podle mě mezi druhým a devátým týmem v tabulce nebude moc velký rozdíl. Myslím, že ambici na finále proti USK Praha si dělá osm týmů. Proto už jen být do čtvrtého místa a mít výhodnější postavení do play-off bude pro všechny těžký úkol,“ míní trenér nymburského týmu Dan Kurucz.

O druhé místo by vedle jeho družstva měly znovu usilovat hlavně obhájkyně stříbra, Lvice z Hradce Králové. Dále pak Valosun Brno, Žabiny Brno či Trutnov.

Nymburk udržel kapitánku Veroniku Bortelovou, která velmi vážně zvažovala konec kariéry. Přišly dvě nadstandardní pivotky Alexandra Chomenčuková a Eglé Šikšniuteová, dvě zkušené české ligistky Lenka Šípová a Lenka Bartáková, v kádru jsou i dvě Američanky Theairra Taylorová s Jessicou Kusterovou.

Kromě české ligy bude tým hrát nově také Eurocup, kde v základní skupině narazí na soupeřky z Francie, Švýcarska a Maďarska. „Francouzky jsou favoritem, my se chceme poprat o druhé postupové místo,“ plánuje Kurucz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž