Monika Hamplová (v bílém) z Nymburka zakončuje přes Michalu Hartigovou z Hradce...

Monika Hamplová (v bílém) z Nymburka zakončuje přes Michalu Hartigovou z Hradce Králové. | foto: DSK Basketball Nymburk

Nymburské basketbalistky si v lize zvedaly sebevědomí, zničily Hradec

  • 0
V týdnu těsně padly s italskou Ragusou v play-off Eurocupu, v neděli si ale nymburské basketbalistky vylepšily náladu. Důležitý ligový zápas s Hradcem Králové vyhrály drtivě 90:64. „Věděli jsme, že pokud chceme skončit v elitní čtyřce, musíme vyhrát,“ řekl nymburský kouč Daniel Kurucz.

Hradci se v lize daří. Takže po takovém dominantním vítězství musíte být hodně spokojený, že?
Ano, dnes jsem byl velice spokojený, s výsledkem i s předvedenou hrou. Od samého začátku jsme hráli s plným nasazením. Do základu jsem postavil pětku, o které jsem si z různých důvodů myslel, že bude nejvíce motivovaná.

Proč zrovna taková volba?
Chtěl jsem se vyhnout tomu, abychom prohrávali 0:13 jako před týdnem na Slavii. A povedlo se, od samého začátku jsme vedli. Hráli jsme hodně rychle z ruky, což Hradec neočekával. Dlouhými přihrávkami jsme chodili do otevřené obrany a díky tomu jsme rychle získali důležitý náskok.

Oproti prvnímu vzájemnému zápasu v Hradci jste dokázali výrazně zlepšit obranu.
To bylo podstatné. Výrazné vítězství se narodilo i díky ziskům míče a velmi rychlému přechodu do útoku. Když jsme vedli o deset patnáct bodů, tak jsme se už uklidnili.

Čeká vás odveta v Raguse, kde potřebujete vyhrát o pět bodů. Půjde to?
Už jsme tam letos jednou vyhráli. Nám se daří více v Eurocupu než v české lize, což mě na jednu stranu těší. Vývoj v lize ukázal, že je více týmů, které nás letos mohou porazit. Zápas s Hradcem pro nás byl důležitý kvůli sebevědomí před Ragusou. Tam to bude o všechno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž