Jaromír Bohačík (vlevo) a Vojtěch Hruban z Nymburka slaví.

Jaromír Bohačík (vlevo) a Vojtěch Hruban z Nymburka slaví. | foto: ČEZ Nymburk / David Šváb

Bohačík, Hruban a spol. zpátky v akci. Nymburk slaví kulatiny

  • 1
Kdo chce slavit s polovinou úspěšné české reprezentace z nedávného mistrovství světa v Číně, dostane jedinečnou šanci: basketbalový Nymburk si v sobotu připomene 90 let od založení a poprvé vyběhne v kompletním složení.

Na palubovku nymburského Sportovního centra se tak od 16 hodin představí Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík, Pavel Pumprla, Martin Kříž a Martin Peterka.

Podle původního plánu u toho měl být také Tomáš Vyoral - i přes svůj letní přestup do Pardubic. Východočeský celek totiž chtěl jako první prověřit sílu tuzemského mistra, avšak v pátek poslal omluvenku. Nedorazí kvůli rozsáhlé marodce.

Takže změna plánu.

„Oslavy nakonec proběhnou formou otevřeného tréninku, v rámci kterého se spolu utkají naši hráči rozdělení do dvou týmů,“ popisuje David Šváb, PR manažer nymburského klubu.

Středočeskému publiku se staré tváře ukáží v nových barvách. Klub nezměnil jen titulárního sponzora (ČEZ nahradí ERA), ale taky dresy. Vrací se kombinace bílé a červené.

S osobnostmi z reprezentačního kádru se před startem české nejvyšší soutěže i Ligy mistrů chtějí prolnout posily: rozehrávačská naděje Jakub Tůma, Chorvat Roko Rogič a trojice Američanů, Deishuan Booker, Zach Hankins a Hayden Dalton. 

Součástí oslav 90 let od založení nymburského klubu bude i exhibice, v níž se od 14 hodin představí nymburské legendy Radoslav Rančík, Ladislav Sokolovský, Josef Jelínek či Mladen Gambiroža. 

A proti nim stanou naděje z akademie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž