A. J. English v dresu Fraport Frankfurt

A. J. English v dresu Fraport Frankfurt | foto: FIBA

První posila pro Nymburk. Přichází americký kanonýr A. J. English

  • 1
První novou posilou nymburských basketbalistů je americký rozehrávač Albert Jay English III., na soupiskách uváděný jen jako A. J. English. Šestadvacetiletý absolvent univerzity Iona už má zkušenosti z Ligy mistrů v dresu Frankfurtu, se kterým si v sezoně 2016/17 zahrál i ve skupině s Nymburkem.

Po absolvování univerzity v roce 2016 si English vyzkoušel několik zápasů v Summer League NBA za Golden State Warriors, ale angažmá našel v italském Brindisi. Po osmi utkáních se přesunul do Německa do týmu Fraport Skyliners Frankfurt, kde sezonu dohrál. V bundeslize měl průměr 17,6 bodu na zápas a byl třetím nejlepším ligovým střelcem.

V minulém ročníku prošel třemi kluby. Začal ve francouzském Limoges, brzy se ale vrátil do Frankfurtu a od února 2018 se stal spoluhráčem českého reprezentanta Patrika Audy v polském celku Rosa Radom. V polské lize nastoupil v 15 duelech, ve kterých nastřílel v průměru 17,5 bodu a přidal 3,5 doskoku a 2,9 asistence na zápas.

„Sledujeme A. J. od jeho odchodu z univerzity a věříme, že pro nás bude dobrou volbou. Je to pravý střelec disponující pestrou paletou zakončení. Vzhledem k tomu, že může nastoupit na pozicích tři, dva i jedna, je pro nás velice flexibilní pro nasazení v různých sestavách. U našeho nového hráče nás zaujalo, s jakým obrovským množstvím emocí hraje, a to je vlastnost, kterou v našem týmu oceňujeme,“ řekl nymburský trenér Oren Amiel.

English pochází z basketbalové rodiny, jeho stejnojmenný otec A. J. English působil na počátku 90. let v NBA, když nastupoval za Washington.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž