Lubomír Růžička

Lubomír Růžička | foto: Lukáš Urban, MAFRA

Byli jsme trapní na dvojtaktu a báli se, štvalo trenéra Svitav

  • 0
Po sobotní porážce 69:78 na palubovce ostravské Nové Huti mohl být kouč svitavských basketbalistů Lubomír Růžička spokojený jen sotva. „Ostrava byla hladovější a agresivnější,“ uznal na klubovém webu.

„Někteří naši hráči začínali po posledních zápasech lítat v oblacích. Byli jsme trapní, že nedáváme absolutně jednoduché dvojtakty. Za stavu -4 máme volné střely za tři body a místo toho, abychom prokázali zabijácký instinkt, tak se bojíme,“ durdil se Růžička.

První dvě čtvrtiny byly co do skóre vcelku vyrovnané, do kabin se šlo za stavu 37:34 pro domácí.

„Do Ostravy jsme přijeli s nějakým plánem, který nám zpočátku nevycházel. Pak jsme přeskupili řady a dostali se do pětibodového vedení. Jenomže jsme udělali triviální ztráty. V prvním poločase jsme jich měli 10,“ upozornil kouč Turů.

Jeho tým se v tomto ohledu po pauze polepšil, ovšem soupeře si přesto nechal upláchnout šňůrou 0:10. Ostravané Svitavy deklasovali na doskoku (51:31, z toho v útoku 14:3!), navíc v jednom kuse házeli šestky (z 31 pokusů vytěžili 20 bodů). Růžičkova sestava měla z důležitých statistik navrch jen v počtu trefených trojek (10:6).

„Díky zóně v obraně jsme se pak nadechovali, ale tu nemůžete hrát dlouho proti tak silnému týmu, jako je Ostrava. Čeká nás ještě hodně práce,“ poznamenal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž