Russel Woods ještě v dresu Ostravy

Russel Woods ještě v dresu Ostravy | foto: Jan Russnák / mmcité+ Brno

Akvizice ze zámoří: Pardubice získaly Benjamina, do Svitav jde Woods

  • 0
Kádry pardubické Beksy i svitavských Turů vyztuží noví hráči ze zámoří. Do prvního týmu míří pětadvacetiletý křídelník Dwayne Benjamin, do druhého třiadvacetiletý pivot Russell Woods. Ten už přitom v nejvyšší české soutěži působil, loni oblékal dres ostravské Nové huti.

Benjamin, který hrál naposledy za makedonský celek KK Blokotehna Gevgelija, má v Pardubicích nahradit Dušana Pandulu, přestoupivšího do Hradce Králové. 

„Jedná se o talentovaného atletického hráče na pozici vyššího křídla, který je dobrým obráncem a zároveň dokáže v případě potřeby alternovat v menší sestavě i na pozici čtyři,“ řekl generální manažer klubu Martin Marek.

Od Woodse si ve Svitavách slibují, že se bude pod košem dobře doplňovat s dalším Američanem Garretem Kerrem, jenž nedávno prodloužil smlouvu.

„Jeho vášeň pro hru, agresivita na obou polovinách hřiště, atletismus, rozsah paží a nekompromisní hra ve vymezeném území jsou atributy, které hovořily pro jeho angažování. Po několika společných hovorech s Russem jsem nabyl dojmu, že má mnoho společného s naší filozofií. Chce na sobě pracovat, na hřišti bojovat a společně vítězit,“ uvedl svitavský trenér Lubomír Růžička pro klubový web.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž