Carmelo Anthony z New Yorku v duelu se San Antoniem.

Carmelo Anthony z New Yorku v duelu se San Antoniem. | foto: Reuters

New York zabral proti San Antoniu, Anthony rozhodl a překonal Barkleyho

  • 23
Basketbalisté New Yorku zaznamenali teprve druhé vítězství z posledních osmi zápasů NBA, když si doma poměrně překvapivě poradili se San Antoniem 94:90. Velkou zásluhu na tom měl Carmelo Anthony, kterého chce klubové vedení před play-off vyměnit...

Deset ze svých 25 bodů dal v posledních šesti minutách a pomohl tak udržet těsný náskok.

Celkově už Anthony v základní části NBA nastřílel 23 775 bodů a posunul se do Top 25. Ještě raději ze však za to, koho překonal. Má totiž o 18 bodů víc než Charles Barkley, velký kritik hvězd současné NBA.

Po zápase tahle zpráva Anthonyho pobavila a jeho vrstevník LeBron James mu poslal veřejnou gratulaci přes Twitter.

13.února 2017 v 02:28, příspěvek archivován: 13.února 2017 v 10:30

Congrats to my brother @carmeloanthony on cracking the top 25 all time today in points scored!! #ATonofBuckets #BrotherHood

Derrick Rose k výhře pomohl 18 body, nováček Willy Hernangómez nastřádal 12 bodů a devět doskoků.

San Antoniu nepomohlo ani 36 bodů a devět doskoků Kawhiho Leonarda. LaMarcus Aldridge přidal double-double za 15 bodů a 10 doskoků.

Duel vstoupil do dějin lotyšského basketbalu, poprvé proti sobě stanuli v NBA dva krajané z malé pobaltské země: domácí KristapsPorzingis pomohl k výhře 16 body, sedmi doskoky a čtyřmi bloky, hostující Davis Bertans zaznamenal tři body a čtyři doskoky.

Sestřih ze zápasu New York - San Antonio

Důležitou výhru v boji o play-off vybojoval Detroit, který zvítězil na palubovce Toronta 102:101. Posledních pět bodů utkání včetně vítězné trojky 13 vteřin před koncem vstřelil Kentavious Caldwell-Pope, celkově zaznamenal 21 bodů.

Tobias Harris pomohl Pistons k výhře a posunu na osmé místo Východní konference 24 body, Andre Drummond nasbíral 10 bodů a především 18 doskoků; 11 z nich bylo útočných.

Nejlepším střelcem byl s 26 body torontský DeMar DeRozan, který ale v poslední vteřině netrefil pokus o vítěznou střelu. Raptors na začátku čtvrté čtvrtiny vedli o 16 bodů, přesto prohráli desáté z posledních čtrnácti utkání a na čtvrtém místě Východní konference ztrácejí už dvě prohry na třetí Washington s Tomášem Satoranským.

Momenty ze zápasu Toronto - Detroit včetně vítězné střely

„Něco se musí změnit,“ nezastíral druhý z torontských tahounů Kyle Lowry, který v zápase nastřílel 15 bodů. Ve vzduchu visí trady, klub má zájem například o denverského Danila Gallinariho.

Už třetí výhru za sebou uhrálo Sacramento, které se na desátém místě Západní konference drží v boji o postupovou osmičku pro play-off. Tentokráte doma přehrálo New Orleans Pelicans 105:99, vedení se ujalo na přelomu poločasů a čtvrté části už vévodilo.

Pivot DeMarcus Cousins k tomu přispěl 28 body, 14 doskoky a sedmi asistencemi. Navíc se na něm vyfauloval bahamský nováček Buddy Hield, pro kterého zápas skončil v prvním poločase po ráně pod Cousinsův pás.

Hield se pokusil vyprovokovat Cousinse ranou do rozkroku

Darren Collison podpořil snahu Sacramenta 20 body, osmi asistencemi a šesti doskoky, Matt Barnes přidal 12 bodů. Poražené Pelicans táhli Anthony Davis (32 bodů a 10 doskoků) s Jrue Holidayem (16 bodů, 11 asistencí, šest doskoků a pět zisků).

Minnesota vyhrála 117:89 nad oslabeným Chicagem, kterému chyběly dvě největší opory Jimmy Butler a Dwyane Wade, ale také Paul Zipser a podkošový Nikola Mirotič.

Za vítěze, kteří už první čtvrtku ovládli 34:17, zaznamenal AndrewWiggins 27 bodů, Karl-Anthony Towns jich přidal 22 a doplnil je sedmi doskoky, Ricky Rubio stihl 17 bodů, 11 asistencí a šest doskoků, NemanjaBjelica přidal 16 bodů.

Andrew Wiggins si pohrál s Chicagem

Za poražené nastříleli Doug McDermott a Bobby Portiss po 16 bodech, Michael Carter-Williams připojil 12 bodů, sedm doskoků a šest asistencí.

Výsledky NBA

Minnesota - Chicago 117:89
Sacramento - New Orleans 105:99
Toronto - Detroit 101:102
New York - San Antonio 94:90

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž