Bostonské hvězdy Jayson Tatum (vpravo) a Jaylen Brown se po srážce svíjejí v...

Bostonské hvězdy Jayson Tatum (vpravo) a Jaylen Brown se po srážce svíjejí v bolestech. | foto: David Butler II-USA TODAY Sports

Bostonské hvězdy se zranily navzájem. LeBronovy potíže jsou zpět

  • 7
Poslední sekunda rozhodla: Kevin Durant netrefil a prodloužení se nekonalo. Brooklyn neuspěl ve šlágru Východní konference basketbalové NBA a v Milwaukee podlehl 114:117. K úspěchu mu nestačilo Durantových 42 bodů a 10 doskoků. Domácí k vítězství dovedl Janis Adetokunbo, který nastřílel dokonce 49 bodů a připojil osm doskoků. Pro LeBrona Jamese z LA Lakers s končil nedělní duel předčasně, se zdravotním problémem skončili i bostonští Jaylen Brown a Jayson Tatum.

Nets si v první čtvrtině vypracovali až čtrnáctibodový náskok, ale hospodařit s ním nedokázali a obratem o něj přišli. A mohla začít velká přetahovaná.

V koncovce si vzaly hlavní slovo hvězdy. Janis Adetokunbo trojkou a dvěma trestnými hody posunul sedm minut před koncem skóre na rozdíl sedmi bodů pro Bucks. A Nets už otočit nedokázali, ač se Kevin Durant s Kyriem Irvingem horečnatě snažili.

Z pole trefil Adetokunbo přes 58 procent střel. „Na své střele z výskoku pracuju celý život a dnešní výkon to ukazuje,“ nechal se slyšet.

Irving ještě v poslední minutě snižoval na tříbodový odstup, dva Durantovy tříbodové pokusy se ale neujaly a domácí se mohli radovat z důležité výhry. 

Adetokunbovým 49 bodům (tři body za osobním maximem a střelecký rekord této sezony) sekundovali Khris Middleton s 26 body, 11 doskoky a šesti asistencemi a Jrue Holiday s 18 body.

Sestřih ze zápasu Milwaukee - Brooklyn:

Brooklyn společně s Durantem táhli Irving s 20 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi a náhradník Landry Shamet se 17 body.

V čele Východní konference NBA je Philadelphia, která vybojovala čtvrtý triumf za sebou na palubovce San Antonia, když uspěla 113:111 po prodloužení.

Už v základní hrací době mohl o výhře 76ers rozhodnout autor 34 bodů a 12 doskoků Joel Embiid. Stejnou možnost měl i na konci prvního prodloužení, jenže se netrefil. Nicméně pod košem byl na útočném doskoku připravený Ben Simmons, který se prosadil dopichem míče do obroučky.

Sestřih ze zápasu San Antonio - Philadelphia:

Chicago, kde působí český reprezentant Tomáš Satoranský, sice nehrálo, ale v tabulce Východní konference kleslo na dvanáctou příčku, protože Toronto zvítězilo v hale Los Angeles Lakers 121:114 a dostalo se před Bulls.

Raptors měli ve svém středu poprvé v historii klubu hned dva střelce s více než 35 body. Pascal Siakam nasbíral 39 bodů a 13 doskoků, Kyle Lowryy přidal 37 bodů a 11 asistencí. Domácí Kyle Kuzma měl 24 bodů. LeBron James ve druhém startu po dvacetizápasové absenci zapsal 19 bodů, 7 doskoků a 6 asistencí, ale v poslední čtvrtině z utkání odstoupil kvůli opětovným potížím s pravým kotníkem.

„Bojoval trochu s bolestí, tak jsme se rozhodli ho šetřit,“ komentoval trenér Frank Vogel Jamesův předčasný odchod do šaten necelých sedm minut před koncem zápasu. Start ligové hvězdy v pondělním utkání proti Denveru je nejistý.

Velice smolný večer prožil Boston, který doma podlehl Portlandu 119:129 a ještě se obává o zdraví svých největších hvězd. Jayson Tatum a Jaylen Brown se v koncovce při napadání protihráče srazili a oba odkulhali ze hřiště do šatny.

Zranění Jaysona Tatuma a Jaylena Browna:

Phoenix udolal mladý tým Oklahoma City a s bilancí 46-18 dorovnal Utah na čele celé NBA. Devin Booker pomohl k vítězství 32 body.

Výsledky basketbalové NBA

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 117:114
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 119:129
Charlotte Hornets - Miami Heat 111:121
Houston Rockets - New York Knicks 97:122
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 120:123
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 111:113 po prodl.
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 99:111
Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 114:121

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž