Gordon Hayward z Utahu

Gordon Hayward z Utahu | foto: AP

Hayward i Porter berou přes 100 milionů, Golden State přidalo Younga

  • 19
Do výsostného, avšak stále širšího klubu basketbalistů NBA se stomilionovou smlouvou vstupují také dva američtí křídelníci Gordon Hayward a Otto Porter Jr. S možností, že by znovu nastoupil za Miami, se loučí hvězdný Chris Bosh, Heat formálně ukončili smlouvu se slavným pivotem, kterého provázejí zdravotní problémy.

Úterní informace o tom, že Gordon Hayward změní poprvé v profikariéře dres, se potvrdily. Po sedmi letech v Utahu bude sedmadvacetiletý Američan hrát za Boston.

Přestupy a podpisy v NBA

Se Celtics se jeden z nejvíce naháněných hráčů letošního přestupového období dohodl na čtyřleté smlouvě, která mu vynese 128 milionů dolarů. Zklamaní jsou nejen v Salt Lake City, sídle Jazz, ale i v Miami Heat.

V Bostonu se účastník letošního Utkání hvězd NBA setká se s koučem Bradem Stevensem, který ho vedl už na univerzitě Butler.

Celtics se druhým rokem po sobě podařilo ulovit jednoho z nejlepších volných hráčů, loni přesvědčili pivot Ala Horforda. Teď je však čeká úkol rozloučit se s některými členy současného kádru. Na odchodu je kanadský pivot Kelly Olynyk.

Další z hráčů s mnoha uchazeči Otto Porter Jr. souhlasí s dohodou na 106,5 milionu za čtyři roky od Brooklynu - což je nejvyšší možná smlouva, jakou mohl obdržet.

Porterův dosavadní zaměstnavatel Washington však má právo do dvou dnů tuto nabídku dorovnat. Očekává se, že se tak stane a že následně ještě větší peníze pošlou Wizards své hvězdě Johnu Wallovi.

Otto Porter Jr. v dresu Washingtonu

Chris Bosh definitivně končí v Miami, s kterým slavil dva mistrovské tituly (2012, 2013). Floridský klub se zřekl třiatřicetiletého hráče, jenž kvůli krevním sraženinám už rok a půl nehraje.

Boshovi zbývaly ještě dva roky z pětileté smlouvy celkem na 118 milionů dolarů, teď obdrží zbylých 52,1 milionu a Miami si jeho odchodem udělalo místo pod platovým stropem.

Po Boshovi, který by rád prodloužil kariéru, avšak v minulé sezoně se už zapojil do spolukomentování, mohou nyní sáhnout ostatní celky NBA. Prezident floridského klubu Pat Riley mu už přislíbil, že Miami vyřadí jeho dres s číslem 1.

Patrick Patterson se stane členem Oklahoma City Thunder, v dalších třech letech dostane 16,4 milionu a od podzimu bude pomáhat k výhrám Russellu Westbrookovi s Paulem Georgem.

Omri Casspi a Nick Yourg v příštím ročníku doplní našlapaný kádr Golden State. Izraelské křídlo, jež v minulé sezoně prostřídalo Sacramento, New Orleans a Minnesotu, za to obdrží 2,1 milionu dolarů. Americký křídelník, který probudil zpět k životu svůj talent v LA Lakers, dokonce 5,2 millionu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž