Chris Paul z Phoenixu rozděluje míč v zápase s Denverem.

Chris Paul z Phoenixu rozděluje míč v zápase s Denverem. | foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY SportsReuters

Paul žene Phoenix za postupem. I druhý zápas skončil debaklem

  • 6
Chris Paul sem a Chris Paul tam. Jméno hrající rozehrávačské legendy rezonuje v sérii druhého kola play off basketbalové NBA mezi Phoenixem a Denverem nejvíce. Suns zvládli i druhý domácí duel, s Nuggets si tentokrát poradili 123:98, když ovládli všechny čtyři dvanáctiminutovky. Paul jim za 31 minut na hřišti pomohl 17 body a 15 asistencemi. Vystačil si s deseti střelami a ani jednou neztratil míč.

Hlavní hvězdou vítězů byl sice Paul, hned devět jeho spoluhráčů však také dalo minimálně sedm bodů.

To Denver spoléhal především na nejužitečnějšího hráče sezony Nikolu Jokiče, který měl 24 bodů a 13 doskoků. Chyběla mu ale větší podpora spoluhráčů, z nichž už jen tři se dostali alespoň na 10 bodů.

Phoenix od začátku vedl a na přelomu poločasů dokázal odskočit až na 21 bodů, čímž duel rozhodl. V poslední části už mohly opory odpočívat, přesto Suns navýšili vedení až na 31 bodů a v klidu směřovali za výhrou.

Sestřih ze zápasu Phoenix - Denver:

„Byl to od nás ostudný výkon a oprávněně jsme odcházeli se svěšenými hlavami. Nedivím se, že místní fanoušci skandovali, že vyhrají 4:0 na zápasy, protože jestli budeme takhle hrát i doma, tak to opravdu bude rychlá série,“ zlobil se po nejvýraznější porážce v sezoně trenér Nuggets Michael Malone.

Nejlepším střelcem Phoenixu byl Devin Booker s 18 body, jenž přidal 10 doskoků. Deandre Ayton zaznamenal 15 bodů a 10 doskoků, Mikal Bridges 16 bodů.

Play off NBA - 2. kolo

Západní konference - 2. zápas

Phoenix Suns - Denver Nuggets 123:98
Stav série 2:0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž