James Harden z Houstonu se drží za hlavu ve druhém zápase s Golden State.

James Harden z Houstonu se drží za hlavu ve druhém zápase s Golden State. | foto: AP

Boston přišel o neporazitelnost. Warriors nečekaně pozvedl Livingston

  • 11
Druhé kolo play off NBA se ještě alespoň jednou vrátí do Milwaukee. Basketbalisté Bucks si doma poradili s Bostonem 123:102 a vyrovnali na 1:1. Úřadující šampioni z týmu Golden State doma udolali Houston i ve druhém utkání, tentokrát 115:109. Klíčový náskok získali už v úvodu.

Milwaukee nezačalo svou sérii s Bostonem jako nejlepší tým základní části NBA, ale ve druhém duelu už ukázalo svou sílu. Klíčovou fází zápasu byla třetí čtvrtina, ve které si domácí získali náskok 25 bodů; povedenou pasáž ovládli 24:2. S blížícím se závěrem ho pak dokonce navýšili až na 31 bodů.

Bucks kralovali při střelbě z dálky, do koše Celtics nasázeli rovných 20 trojek (nový klubový rekord v rámci play off). Hosté přesně polovinu.

Janis Adetokunbo zahrál o poznání lépe než v prvním souboji a nasbíral 29 bodů plus 10 doskoků. V rozhodující třetí části zapsal 15 bodů.

Khris Middleton připojil 28 bodů a sedm doskoků, trefil celkem sedm trojek z deseti pokusů. A Eric Bledsoe zajistil 21 bodů plus pět asistencí.

Sestřih ze druhého utkání Milwaukee - Boston:

„Líbily se mi naše aktivita, chuť a soutěživost, které jsme dnes předvedli. Tohle jsme potřebovali, aby se hrálo podle našich karet,“ řekl trenér Mike Budenholzer.

Boston nenašel oporu v Kyriem Irvingovi, který zaznamenal jen devět bodů (střelba 4/18), a v letošním play off poprvé prohrál. „Dnes na mě odvedli opravdu dobrou práci a skvěle mě přebírali,“ uznal Irving.

Marcus Morris zvládl 17 bodů a sedm doskoků, Jaylen Brown 16 bodů a Al Horford 15 bodů plus osm doskoků.

Sestřih ze druhého utkání Golden State - Houston:

Obhájci titulu Golden State si už v první čtvrtině vypracovali vedení o 14 bodů a to určilo ráz utkání. Houston se sice nenechal zlomit a držel se ve hře, ale ani jednou se nedostal do vedení a domácí si kolektivním výkonem hlídali zápas až do konce.

Poté co ve čtvrté čtvrtině snížili hosté na rozdíl čtyř bodů, objevil se nečekaný hrdina Shaun Livingston, který nastřílel šest bodů v řadě. Žádné další přitom v utkání nedal.

Klíčová pak byla trojka Stephena Curryho šest a půl minuty před koncem za stavu 93:90. Rozdíl pak narostl až na dvanáct bodů a soupeř už se nezmohl na obrat.

Kevin Durant vedl domácí střelce 29 body, navíc i ostatní hráči základní sestavy dali nejméně 15 bodů (Klay Thompson 21, Stephen Curry 20, Andre Iguodala 16 a Draymond Green 15 a k nim zapsal 12 doskoků a sedm asistencí).

Také za Houston skórovali dvouciferně všichni hráči první pětky, nejvíc tahoun James Harden rovněž 29 bodů. Po první čtvrtině měl přitom na kontě bodovou nulu, když ho zastavilo píchnutí do oka; při doskoku ho zasáhl oaklandský zlý muž Draymond Green.

Zranění Jamese Hardena po úderu Draymonda Greena:

Chris Paul pomohl 18 body, sedmi doskoky a šesti asistencemi, Eric Gordon 15 body, Clint Capela 14 body a 10 doskoky a P. J. Tucker 13 body a 10 doskoky. Náhradník Austin Rivers se vrátil do sestavy 14 body.

Druhé kolo play off NBA

Východní konference - 2. zápas:
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 123:102, stav série 1:1

Západní konference - 2. zápas:
Golden State Warriors - Houston Rockets 115:109, stav série 2:0

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž