Satoranský, pak James a zbytek světa. Čech prožil večer plný krádeží

  5:37aktualizováno  25. února 1:37
Sobotní večer v basketbalové NBA byl plný papírových překvapení. Ale výsledek Washingtonu k nim nepatřil, jedenáctý tým Východní konference doma podlehl třetí Indianě 112:119. Tomáš Satoranský má za sebou solidní výkon s jedním netradičním zápisem - hráče Pacers obral o šest míčů. Na takový počet zisků nikdo během dne neměl, ani LeBron James, který zvládl čtyři.
Darren Collison (2) z Indiany přihrává kolem Tomáše Satoranského z Washingtonu,...

Darren Collison (2) z Indiany přihrává kolem Tomáše Satoranského z Washingtonu, to však bylo dosti riskantní. Český rozehrávač zaznamenal šest zisků. | foto: AP

Šesti zisky si Satoranský vytvořil nový osobní rekord. A zároveň se jedná o maximum v podání českého hráče, tabulce dosud vládlo pět zisků Jana Veselého.

V aktuální sezoně předvedli lepší výkon jenom dva hráči - bostonský Kyrie Irving se blýskl osmi zisky, houstonský P. J. Tucker jich v jednom utkání stihl sedm. Proti Indianě si rozehrávač Washingtonu připsal také 12 bodů (střelba 5/7) a tři asistence. Blýskl se hlavně ve třetí čtvrtině, kdy trefil svou druhou trojku v utkání, vzápětí získal míč a efektně zasmečoval.

V sobotu si Wizards na čtvrtou prohru v řadě a sedmou z posledních devíti utkání zadělali na přelomu obou poločasů, kdy se dostali do devatenáctibodového minusu. V závěru se sice hned dvakrát přiblížili na dostřel, ale zvrat ve skóre se jim nepovedl.

Bradley Beal navázal na 46bodový pátek a o den později vedl Wizards 35 body a šesti asistencemi, Thomas Bryant na svůj návrat mezi náhradníky zareagoval 23 body, 12 doskoky a třemi bloky. V utkání trefil tři trojky, svým čtvrtým pokusem 14 sekund před koncem mohl vyrovnat, ale tentokrát neuspěl. Jabari Parker zapsal 12 bodů, ale taky sedm ztrát.

Thaddeus Young vedl Indianu, když nastřílel 22 bodů, trefil devět z 11 pokusů.  Bojan Bogdanovič přidal 18 bodů, Darren Collison 15 bodů (11 z nich v poslední čtvrtině), šest doskoků a pět asistencí a Domantas Sabonis 13 bodů, 12 doskoků a čtyři zisky. Wesley Matthews zajistil 14 bodů, Doug McDermott 12 bodů (trojky 4/5).

Pacers hazardovali, když napáchali 23 ztrát, o devět více, než je jejich průměr. Zachránilo je, že Washington nebyl o mnoho lepší, zapsal jich 22. 

Bradley Beal proti Indianě:

Houston uspěl i bez nemocného Jamese Hardena v zápase s Golden State, šampiony na jejich vlastní palubovce porazil 118:112. Favorita zaskočil a vedl ve druhé čtvrtině už o 20 bodů. Pak se sice domácí vzpamatovali a ve třetí čtvrtině krátce vedli, ale v poslední čtvrtině hosté opět odskočili až na 15 bodů a tentokráte další nápor Warriors ustáli. 

Rockets zastavili svůj pád, ve čtyřech předchozích zápasech třikrát prohráli. Nejlepšího ligového střelce Hardena zastoupili hlavně Eric Gordon s 25 body a Chris Paul s 23 body, 17 asistencemi a pěti doskoky. V zápase zároveň překonal hranici 9000 asistencí. 

Kenneth Faried se vrátil do základní pětky 20 body a 10 doskoky, P. J. Tucker zvládl 18 bodů, 10 doskoků a čtyři zisky a Clint Capela zapsal osm bodů a doskočil 15 míčů.

„V únoru, stejně jako v listopadu a prosinci, tady lze vyhrát. Ale něco jiného to bude v play off, kdy je budeme muset porazit ve čtyřech ze sedmi zápasů. Je samozřejmě hezké porazit Golden State, ale za dva dny už na to zapomeneme,“ řekl Paul.

V dresu Warriors se Kevin Durant předvedl 29 body a Stephen Curry zapsal 25 bodů (pět trojek), devět doskoků a sedm asistencí. Klay Thompson zajistil 20 bodů a šest asistencí, DeMarcus Cousins 13 bodů, 14 doskoků a čtyři bloky. Jejich tým však přišel o pětizápasovou vítěznou sérii na domácím hřišti. 

Draymond Green nedohrál, poranil si kotník, když došlápl na nohu spoluhráče Cousinse. „V šatně už měl dobrou náladu, tak by to nemělo být nic vážného,“ prohlásil Curry. „Budeme ho mít na play off. To je jediné, na čem záleží,“ dodal Durant.

Chris Paul proti Golden State:

Oklahoma City si doma neporadilo se Sacramentem, padlo 116:119. Nepomohla ani druhá „čtyřicítka“ Russella Westbrooka ve dvou dnech, tentokrát energický rozehrávač vysázel 41 bodů, trefil pět trojek. Připojil 10 doskoků, ale jen čtyři asistence.

Jeho parťák Paul George se tentokrát dostal jen na 14 bodů (a 13 doskoků plus pět asistencí). V utkání skóroval jen čtyřikrát z 19 pokusů, smůlu neprotrhl ani tříbodovým pokusem s klaksonem, kterým mohl dostat duel do prodloužení. Dennis Schröder také zapsal 14 bodů. Steven Adams je na 11 bodech a devíti doskocích, Markieff Morris připojil 10 bodů a osm doskoků.

Buddy Hield vedl vítězné Kings s 34 body. Bahamec je miláčkem oklahomského publika, zářil na zdejší univerzitě. De’Aaron Fox pomohl 19 body a devíti asistencemi, Marvin Bagley III. 19 body, 10 doskoky a třemi bloky, Bogdan Bogdanovič 15 body a Willie Cauley-Stein 10 body a 11 doskoky..

Russell Westbrook proti Sacramentu:

LA Lakers zkrachovali v New Orleans 115:128 a jejich šance na play off se znovu tenčí. Nepomohly solidní výkony LeBrona Jamese a Brandona Ingrama - James má na kontě 27 bodů, 12 asistencí, sedm doskoků či čtyři zisky, z bučení diváků si nedělal těžkou hlavu, Brandon Ingram 29 bodů. Kyle Kuzma je podpořil 16 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi.

Pelicans nenasadili Anthonyho Davise, o jehož přestupu k Lakers se nedávno spekulovalo. Losangeleský rodák Jrue Holiday vysázel 27 bodů, trefil i pět trojek, navíc sedmkrát asistoval. Julius Randle proti bývalému týmu zaznamenal 24 bodů. 

Dařilo se Cheickovi Diallovi, který za 18 minut stihl 18 bodů a 10 doskoků. Další náhradník Ian Clark zvládl 17 bodů. Elfrid Payton je na 14 bodech, devíti asistencích a pěti doskocích a Kenrich Williams 11 bodech, sedmi doskocích a pěti asistencích.

Chicago zaskočilo Boston 126:116, Zach LaVine se o nečekaný úspěch postaral osobním rekordem 42 bodů a k nim o šest doskoků. Navíc ho podpořil finský pivot Lauri Markkanen rovněž svým maximem 35 bodů, podpořil je 15 doskoky. Alespoň 20 bodů nastřílel poosmé za sebou.

Zatím poslední chicagskou dvojkou s 35 či více body v jednom zápase byli Michael Jordan a Scottie Pippen, povedlo se jim to v roce 1996.

Robin Lopez byl třetím a posledním dvouciferným střelcem Bulls, k 17 bodům zapsal i šest doskoků. Zápas skončil předčasně pro Otto Portera Jr., poranil si levou nohu.

V prosinci přitom Boston vyhrál v Chicagu o 56 bodů. Tentokrát mu nestačilo ani 37 bodů, 10 asistencí a pět doskoků z rukou Kyrieho Irvinga. Al Horford zařídil 19 bodů, Jaylen Brown 14 bodů, Marcus Morris 12 bodů a šest doskoků a Jayson Tatum 12 bodů. Celtics podlehli ve čtvrtém z posledních šesti utkání.

Zach LaVine proti Bostonu:

Philadelphia doma nestačila na Portland 115:130. Rozhodlo se ve třetí čtvrtině, kterou hosté opanovali 41:26; v závěru už mohli šetřit své opory.

Blazers si pro třetí výhru za sebou došli díky dominantnímu výkonu pivotmana Jusufa Nurkiče, k 24 bodům a 10 doskokům mu pomohla zdravotní absence Joela Embiida, který léčí koleno. Damian Lillard připojil 17 bodů, osm asistencí a šest doskoků.

Enes Kanter zařídil 16 bodů a osm doskoků, Al-Farouq Aminu 15 bodů a šest doskoků, C. J. McCollum 15 bodů a Maurice Harkless se dostal na 13 bodů. Seth Curry zapsal 11 bodů.

Sixers se pokusili táhnout hlavně Ben Simmons, autor 29 bodů, 10 asistencí a sedmi doskoků, a Tobias Harris s 20 body a osmi doskoky. Jimmy Butler a náhradník Mike Scott stihli 15 bodů. 

Jusuf Nurkič proti Philadelphii:

Miami vůbec nezvládlo domácí souboj svou týmů na hraně play off a podlehlo Detroitu 96:119. Nejlepším střelcem Pistons se stal náhradní rozehrávač Ish Smith s 22 body, navíc se postaral o devět asistencí. Blake Griffin zvládl 20 bodů a šest asistencí a Luke Kennard 17 bodů.

Ve čtvrté čtvrtině zazářil Langston Galloway, během jejích úvodních pěti minut vysázel 15 bodů. Celkově se dostal na 17 bodů. Reggie Jackson přispěl 13 body, Andre Drummond 12 body a 14 doskoky. Detroit se posunul na sedmou pozici ve Východní konferenci přes Charlotte a nadosah je i šestý Brooklyn.

Josh Richardson vysázel 22 body, ale nepomohl zakrýt fakt, že Heat ztratili formu. Vyhráli jen pět z posledních 17 zápasů, doma neuspěli ani jednou. Dion Waiters sekundoval 17 body, Dwyane Wade 15 body a Hassan Whiteside zajistil 13 bodů, 15 doskoků a tři bloky. 

Po dvou měsících se do sestavy vrátil slovinský rozehrávač Goran Dragič, konečně doléčil zraněné koleno. Ovšem teď mají potíže s kolenem pro změnu Justise Winslow a Rodney McGruder.

Překvapení nepřipustilo Milwaukee. Vítězstvím 140:128 nad Minnesotou ještě navýšilo svůj odstup na Toronto, Golden State a zbytek celé ligy. Zápas rozhodlo úsekem 16:2 v poslední čtvrtce. Letos už dosáhlo na 45 výher, má o jednu více než za celý minulý ročník. Poprvé ve své historii Bucks v jedné sezoně stihli pět zápasů se 140 a více nastřílenými body.

V utkání si hráči Bucks pomohli 19 trojkami z 43 pokusů. Khris Middleton pomohl Bucks 28 body (20 ve druhé půli) plus sedmi doskoky, Janis Adetokunbo 27 body, 10 doskoky a sedmi asistencemi. 

Khris Middleton proti Minnesotě:

Brook Lopez je na 19 bodech, sedmi doskocích a čtyřech blocích, Nikola Mirotič na 17 bodech a šesti doskocích, Eric Bledsoe stihl 16 bodů, sedm asistencí a pět doskoků, Malcolm Brogdon 16 bodů a pět doskoků a Ersan Ilyasova 13 bodů a sedm doskoků.

Wolves znovu nastoupili bez Karla-Anthonyho Townse, Derrick Rose se postaral o 23 bodů, Taj Gibson o (sezonní maximum) 20 bodů a šest doskoků, Andrew Wiggins o 18 bodů a devět doskoků a Anthony Tolliver o 17 bodů, když trefil pět trojek. Nováček Josh Okogie se postaral o 14 bodů.

Brooklyn vydřel výhru 117:115 v Charlotte, koncovku si podmanil mladý rozehrávač hostů D’Angelo Russell, 40 body si na své 23. narozeniny vyrovnal osobní maximum, podpořil je sedmi asistencemi. Postaral se i o vítěznou trojku 40 vteřin před koncem. Celkem trefil trojek šest.

Joe Harris ho doplnil 19 body, Jarrett Allen má  double double 11 bodů a 11 doskoků a k tomu tři bloky. DeMarre DeCarroll a Shabazz Napier zařídili 10 bodů.

Zápas skočil s rozpaky: domácí fandové se domnívají, že byl Kemba Walker při závěrečné trojce faulován, podle sudích si hostující Caris LeVert připsal čistý blok. Walker tak zůstal na 32 bodech, 28 z nich si nechal do druhého poločasu.

Tony Parker se blýskl 21 body, pěti doskoky a pěti asistencemi, Nicolas Batum přidal 14 bodů, Cody Zeller 13 bodů a 11 doskoků a Marvin Williams 11 bodů plus osm doskoků. 

D’Angelo Russell proti Charlotte:

Utah splnil úlohu favorita, v domácím prostředí si poradil s Dallasem 125:109. Hostům znovu scházel mladý tahoun Luka Dončič, který má problém s kotníkem. 

Ricky Rubio a Donovan Mitchell vedli Jazz 25 body, Mitchell přidal osm doskoků a šest asistencí, náhradník Jae Crowder zaznamenal 22 bodů, Joe Ingles se postaral o 18 bodů (pět trojek), šest asistencí a pět doskoků a Rudy Gobert o 15 bodů, 12 doskoků a tři bloky.

Tim Hardaway Jr. vysázel 21 bodů, náhradník Trey Burke pomohl Mavericks 20 body a sedmi doskoky. Dirk Nowitzki si sezonní maximum vylepšil na 15 bodů, když dostal poprvé prostor v základu. Jalen Brunson a Justin Jackson stihli 13 bodů a Dwight Powell zapsal 12 bodů, šest doskoků a pět asistencí.

Cleveland doma udolal Memphis 112:107, vítěze táhl Kevin Love, návrat pohody prokázal 32 body a 12 doskoky. Deset bodů si schoval do poslední čtvrtiny. Dohromady proměnil šest tříbodových střel. Celkem odehrál jen 26 minut.

Collin Sexton ho podpořil 20 body, šesti doskoky a pěti asistencemi, Ante Žižič 18 body a sedmi doskoky. Cedi Osman trefil v závěru klíčovou trojku, celkem má na kontě 11 bodů. Matthew Dellavedova pomohl 10 body a šesti asistencemi.

Grizzlies táhl Jonas Valančiunas s 25 body a 11 doskoky, Mike Conley přidal 18 bodů a pět asistencí a Joakim Noah 16 bodů plus sedm doskoků. Delon Wright má na kontě 15 bodů a sedm doskoků, Justin Holiday 10 bodů.

Kevin Love proti Memphisu:

Phoenix prodloužil svou černou sérii o 17. porážku za sebou, v Atlantě nestačil 112:120. Hawks vévodili nováček Trae Young a Kent Bazemore, oba nastříleli 23 bodů, Young navíc zapsal osm asistencí.

Taurean Prince připojil 21 bodů, osm doskoků, čtyři asistence a tři zisky a John Collins zvládl 19 bodů plus 14 doskoků. Dewayne Dedmon se blýskl 18 body, osmi doskoky a především šesti bloky.  

Tyler Johnson vysázel za Suns 29 bodů, Devin Booker přidal 26 bodů, osm asistencí a sedm doskoků. Deandre Ayton je podpořil 14 body a 12 doskoky, na 14 bodů se dostal i Kelly Oubre Jr. Arizonští prohráli v tomto ročníku už popadesáté, propadli se na dno celé NBA. 

Výsledky NBA

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 115:130
Atlanta Hawks - Phoenix Suns 120:112
Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 115:117
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 112:107
New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 128:115
Washington Wizards - Indiana Pacers 112:119 (za domácí Satoranský 12 bodů, 3 asistence, 6 zisků)
Miami Heat - Detroit Pistons 96:119
Chicago Bulls - Boston Celtics 126:116
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 116:119
Golden State Warriors - Houston Rockets 112:118
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 140:128
Utah Jazz - Dallas Mavericks 125:109

Tabulka Východní konference

Tým Z V P S %
1. Milwaukee Bucks 59 45 14 6902:6332 76,3
2. Toronto Raptors 60 44 16 6865:6530 73,3
3. Indiana Pacers 60 40 20 6516:6191 66,7
4. Philadelphia 76ers 60 38 22 6944:6739 63,3
5. Boston Celtics 60 37 23 6767:6406 61,7
6. Brooklyn Nets 61 31 30 6842:6879 50,8
7. Detroit Pistons 58 28 30 6211:6270 48,3
8. Charlotte Hornets 59 28 31 6552:6570 47,5
9. Orlando Magic 60 27 33 6352:6415 45
10. Miami Heat 58 26 32 6081:6142 44,8
11. Washington Wizards 60 24 36 6829:7021 40
12. Atlanta Hawks 60 20 40 6658:7091 33,3
13. Chicago Bulls 60 16 44 6220:6699 26,7
14. Cleveland Cavaliers 60 14 46 6195:6788 33
15. New York Knicks 59 11 48 6212:6727 18,6

Tabulka Západní konference

Tým Z V P S %
1. Golden State Warriors 59 42 17 7009:6608 71,2
2. Denver Nuggets 58 40 18 6497:6208 69
3. Oklahoma City Thunder 59 38 21 6843:6546 64,4
4. Portland Trail Blazers 59 36 23 6702:6501 61
5. Houston Rockets 59 34 25 6673:6553 57,6
6. Utah Jazz 59 33 26 6496:6296 55,9
7. San Antonio Spurs 60 33 27 6745:6690 55
8. Los Angeles Clippers 60 33 27 6853:6820 55
9. Sacramento Kings 59 31 28 6706:6775 52,5
10. Los Angeles Lakers 59 29 30 6624:6700 49,2
11. Minnesota Timberwolves 59 28 31 6620:6611 47,5
12. New Orleans Pelicans 61 27 34 7060:7016 44,3
13. Dallas Mavericks 59 26 33 6409:6437 44,1
14. Memphis Grizzlies 61 23 38 6148:6347 37,7
15. Phoenix Suns 61 11 50 6460:7083 18
Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Z výjimky pravidlo? UEFA schválí širší týmy pro Euro, Hašek vybere 26 hráčů

23. dubna 2024  13:41

Reprezentační trenér Ivan Hašek bude mít při výběru týmu pro mistrovství Evropy volnější ruce. UEFA...

Zlínské hokejisty povede Slovák Pardavý, Srdínko se chopí manažerské role

23. dubna 2024  13:04

Zlínské hokejisty povede v příští prvoligové sezoně slovenský trenér Ján Pardavý. Poražený...

Nepustil svůj Vsetín do extraligy. Baráž je nešťastná pro oba, říká Slováček

23. dubna 2024  12:58

Je odchovancem Vsetína, v baráži o extraligu se ale postavil proti mateřskému klubu. A obránce...

Slováci berou na přípravu s Českem třináct hokejistů z české extraligy

23. dubna 2024  12:52

Třináct hráčů z české extraligy má v pětadvacetičlenné nominaci na přípravné zápasy s českými...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Charlotte spí na Hlaváku mezi feťáky, dluží spoustě lidí, říká matka Štikové

Charlotte Štiková (27) před rokem oznámila, že zhubla šedesát kilo. Na aktuálních fotkách, které sdílela na Instagramu...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...