James neměl odpověď na denverskou kanonádu. Ball vystřílel výhru Lakers

  6:20aktualizováno  13:01
LeBron James nedokázal dovést clevelandské basketbalisty k domácímu úspěchu nad Denverem. Cavaliers padli 117:126, když nenašli odpověď na 19 trojek v podání hráčů Nuggets. Tříbodová střelba rozhodla také o výhře LA Lakers 116:112 v hale San Antonia. Závěrečný obrat totiž třemi trefami z dálky v posledních dvou minutách zajistil nováček Lonzo Ball.
LeBron James (vpravo) z Clevelandu hledá cestu přes Garyho Harrise z Denveru.

LeBron James (vpravo) z Clevelandu hledá cestu přes Garyho Harrise z Denveru. | foto: Reuters

LeBron James má v tomto ročníku za sebou už třináctý večer s triple double, ani jeho 25 bodů, 15 asistencí a 10 doskoků ale Clevelandu nestačilo k úspěchu v zápase s Denverem

Na rozdíl od některých dalších vystoupení dostal tentokrát James k ruce solidní střeleckou dvojku - J. R. Smith po návratu z jednozápasového trestu zapsal 19 bodů, všechny ve druhé půli. George Hill zapsal 17 bodů, Larry Nance Jr. 14 bodů a osm doskoků. 

„Soupeři se dařilo hlavně v útoku. Zkoušeli jsme s tím něco udělat, měnili obranu a i jinak řešili některé situace, ale bylo to marné,“ litoval domácí trenér Tyronn Lue.

Cavaliers po další domácí ztrátě začínají vzhlížet k návratu Kevina Lovea, který si v únoru zlomil ruku.

Necelé tři minuty před koncem se domácí celek dostal na 114:115, ale denverské trojky obrat nedovolily. Celkem se hráči Nuggets zpoza oblouku prosadili v 19 případech z 35 pokusů.

Nejlepším střelcem večera se stal Gary Harris, který zaznamenal 32 bodů (proměnil šest tříbodových střel), náhradník Will Barton ho podpořil 23 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi, Jamal Murray s Wilsonem Chandlerem 16 body. Nikola Jokič má na kontě devět bodů, osm asistencí a sedm doskoků.

Gary Harris proti Clevelandu:

Vítězná série Houstonu pokračuje už 15. úspěchem. Nejlepší tým soutěže překonal Boston 123:120 a uťal jeho čtyřzápasovou vítěznou minišňůru. V případě dalšího úspěchu už Rockets dorovnají nejdelší sérii výher tohoto ročníku, na přelomu října a listopadu ji vytvořili právě Celtics.

Náhradník Eric Gordon vysázel na vítězné straně 29 bodů (trojky 7/11), James Harden ho podpořil 26 body, 10 asistencemi a sedmi doskoky. V koncovce zazářil Trevor Ariza (21 bodů), zvlášť jeho koš po odebrání míče bostonské hvězdě Kyriemu Irvingovi měl na podobu skóre zásadní vliv. Chris Paul stihl 15 bodů a sedm asistencí, Clint Capela osm bodů doplnil 17 doskoky. 

Ještě čtyři minuty před koncem Celtics vedli o šest bodů, ale následující úsek vyhráli domácí 10:2, a přestože v úplné koncovce nebyli tolik úspěšní při trestných hodech, těsnou výhru uhájili.

Nejlepším střelcem Celtics se stal Marcus Morris s 21 body, Irving a pivot Greg Monroe ho doplnili 18 body a Terry Rozier zapsal 17 bodů a Jayson Tatum 12 bodů. K poslední - neúspěšné - bostonské střele na vyrovnání se nicméně dostal Marcus Smart (11 bodů).

San Antonio směřovalo v domácím prostředí s Lakers k ukončení svého černého období, v posledních dvou minutách však ztratilo náskok a zapsalo si porážku 112:116, osmou z posledních deseti zápasů. Zato Lakers,nejmladší tým ligy, vyhráli pátý zápas za sebou a 16. z posledních 23.

V obratu měl prsty dvacetiletý Lonzo Ball, jemuž se od vstupu do NBA vyčítá střelecký styl i úspěšnost tříbodového zakončení. Šesti trefami z dálky - z toho třemi v závěru - z deseti pokusů však nyní kritiku otupí. Ball zaznamenal 18 bodů, 11 asistencí a sedm doskoků. 

Ve střelecké tabulce ho překonali spoluhráči Julius Randle s 25 body a Isaiah Thomas s 21 body (na kontě má i sedm asistencí). Kentavious Caldwell-Pope obstaral dalších 18 bodů a také o 13 doskoků. Brook Lopez je na 14 bodech.

Lonzo Ball v zápase se San Antoniem:

Spurs pocítili ztráty Kawhiho Leonarda a LaMarcuse Aldridge. Výkon španělského podkošového veterána Paua Gasola (19 bodů, 10 doskoků a osm asistencí) nestačil. Rudy Gay ho doplnil 15 body, Patty Mills 14 body.

Duel osmého týmu východu Miami a devátého Detroitu už možná rozhodl o sestavě pro play-off v jedné z konferencí. Heat zvítězili 105:96 a mají bilanci 33-30, zatímco Pistons si pohoršili na 29-34 a slibná není ani jejich momentální forma, prohráli poosmé z posledních deseti střetnutí. 

Kelly Olynyk a Josh Richardson táhli vyváženou ofenzivu Miami se 17 body, James Johnson přidal 14 bodů, Goran Dragič a Justise Winslow zvládli 13 bodů a Dwyane Wade obstaral 11 bodů. Hassan Whiteside přispěl osmi body a 19 doskoky.

Detroitu nestačilo 31 bodů a šest asistencí Blakea Griffina, Andre Drummond zaznamenal 22 bodů a 18 doskoků, třetího střelce do party ale nenašli. Reggie Bullock je doplnil jen 11 body a osmi doskoky.

Ve formě je Portland, prokázal to šestým triumfem za sebou, když doma zdolal Oklahoma City 108:100. C. J. McCollum vzal osud zápasu do svých rukou 28 body, osmi doskoky a šesti asistencemi, Damian Lillard ho doplnil 20 body a sedmi asistencemi, Evan Turner 17 body a nováček Zach Collins obstaral 12 bodů.

Thunder nestačily výkony hlavních opor a po třech duelech jejich vítězné tažení končí. Russell Westbrook si čísla vylepšil o 30 bodů, 11 doskoků a šest asistencí. Paul George připojil na své konto 21 bodů. Jerami Grant zvládl 13 bodů. Carmelo Anthony mohl odpočívat.

Utah pokračuje ve svém útoku na play off a nad Sacramentem uspěl 98:91. Nováček Donovan Mitchell byl opět nejlepším střelcem vítězných Jazz, tentokrát s 27 body, osmi z nich v poslední čtvrtině. Rudy Gobert pokračuje ve sběru double double (16 bodů a 12 doskoků, k nim přidal tři bloky a tři zisky), Derrick Favors se dostal na 15 bodů a osm doskoků a Ricky Rubio nasbíral 10 bodů, osm doskoků, šest asistencí a čtyři zisky.

Také Kings vedli nováčci: rozehrávač De’Aaron Fox se 17 body a křídelník Bogdan Bogdanovič s 15 body. Skal Labissiere se dostal na 12 bodů a 12 doskoků.

Donovan Mitchell v zápase se Sacramentem:

Zápas dvou celků ze dna svých konferencí přinesl vítězství domácímu Orlandu, s Memphisem si poradilo 107:100. Pro Grizzlies to znamená 13. porážku v řadě za sebou. 

Vyrovnané skóre zlomil Evan Fournier 22 sekund před koncem, nováček Jonathan Isaac pak na druhé straně hřiště přispěl k úspěchu klíčovým blokem, svým třetím v zápase. 

Fournier nastřádal celkem 19 bodů - stejně jako Nikola Vučevič. D. J. Augustin a Mario Hezonja je podpořili 16 body a Aaron Gordon 14 body plus osmi doskoky. 

Ben McLemore byl nejlepším střelcem Grizzlies s 20 body, Jarell Martin zaznamenal 19 bodů a 11 doskoků. Mario Chalmers 15 bodů a nováček Kobi Simmons 14 bodů. JaMychal Green doplnil 10 bodů 13 doskoky a sedmi asistencemi.

Výsledky NBA

Orlando - Memphis 107:100
Cleveland - Denver 117:126
Miami - Detroit 105:96
Sacramento - Utah 91:98
San Antonio - LA Lakers 112:116
Portland - Oklahoma City 108:100
Houston - Boston 123:120

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Změny v extralize: Abdul se stal posilou Vítkovic, Klouček se vrací do Budějovic

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  10:53

Extraligové Vítkovice pro nadcházející sezonu posílil útočník Jindřich Abdul, který v posledních...

Tým Soudal Quick-Step vyšle na letošní Giro i české cyklisty Hirta a Černého

25. dubna 2024  10:05

Na cyklistickém Giru d’Italia se stejně jako loni představí Jan Hirt a Josef Černý. Oba čeští...

Kabinu jsem neztratil, ale poučím se. Trenér Jílek poprvé o konci v Olomouci

25. dubna 2024  9:57

Vyvenčí Flipu, fenku maďarského ohaře, ale do kavárny kousek od svého bydliště loveckého psa raději...

Chci vyhrát první ligu a jít do baráže, říká nový zlínský kouč Pardavý

25. dubna 2024  9:57

Z kempu slovenské reprezentace před mistrovstvím světa si odskočil do Zlína, aby tady podepsal...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...