DOBRÁ ZÁBAVA. Vyprávění Natea Robinsona z Chicaga se směje Russell Westbrook z

DOBRÁ ZÁBAVA. Vyprávění Natea Robinsona z Chicaga se směje Russell Westbrook z týmu Oklahoma City. A smál se i na konci zápasu, který jeho tým vyhrál o třicet bodů. | foto: AP

„Nejlepší malý chlápek v basketu“ si vybral číslo podle Messiho

  • 63
Basketbalista Nate Robinson se po přestupu v NBA z Chicaga do Denveru rozhodl změnit číslo dresu na 10. Chce tak vzdát hold k fotbalistovi Lionelu Messimu, argentinské hvězdě Barcelony.

"Je to můj nejoblíbenější fotbalista. Často za něj hraju ve videohře a také se snažím vidět co nejvíce zápasů Barcelony," řekl Robinson, který při angažmá v Chicagu, New Yorku, Bostonu, Oklahoma City a Golden State nosil na dresu dvojku či čtyřku.

Na Messim prý obdivuje hlavně to, že i přes malý vzrůst se z něj stala největší hvězda současného fotbalu. To oba muže spojuje, jelikož Robinson se v NBA dokázal prosadit s pouhými 175 centimetry a navíc třikrát vyhrál soutěž ve smečování.

"Messi je nejlepší malý chlápek ve fotbale a já se snažím být nejlepší malý chlápek v basketbale. Proto budu hrát s desítkou. To je můj cíl," dodal Robinson.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž